Două proiecte importante pentru municipiul Ploieşti avizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului

Am primit de la Primaria Ploiesti:

Comunicat de presă

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a avizat două proiecte importante pentru municipiul Ploieşti. Este vorba de intrările/ieşirile în/din oraş pe direcţiile Bucov şi repectiv, Târgovişte. Valoarea totală a investiţiilor, de peste 20 milioane lei, va fi susţinută 100% din bugetul naţional, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Proiectul REPARAŢIE CAPITALĂ STRADA GH. GR. CANTACUZINO, TROSON ŞOS. VESTULUI – LIMITA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI prevede refacerea unei suprafeţe de 6.600 mp de trotuar şi se mai propune realizarea suplimentară a unei suprafeţe de 2.000 mp de trotuare din pavele. Se vor înlocui 5.000 m de borduri, montându-se şi 10.000 m de borduri noi. Pentru a se asigura o fluenţă mai bună a traficului pe acest tronson de drum, se vor monta separatoare de sens pe o lungime de circa 150 m.

De asemenea se vor executa lucrările conexe necesare, respectiv trasarea marcajelor longitudinale şi transversale, semnalizarea rutieră corespunzătoare şi ridicarea capacelor de cămine, răsuflătorilor şi gurilor de scurgere la cota noilor straturi de asfalt şi refacerea zonei carosabile pe o lungime de 1.500 m (urmând să fie utilizată mixtură asfaltică stabilizată cu fibră de sticlă).

Sursele de finanţare a investiţiei se constituie în conformitate cu legislaţia în vigoare şi constau în fonduri de la bugetul de stat,  respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în valoare de 7.233.062 lei – procentual 100%.

Proiectul REPARAŢIE CAPITALĂ STRADA ŞTRANDULUI,   TROSON IEŞIRE PASAJ BUCOV – LIMITA MUNICIPIULUI PLOIEŞTI

Lungimea totală a străzii studiate este de 2,830 km, dar lucrările propuse se referă doar la lungimea de 2,160 km , restul reprezentându-l pasajul suprateran peste liniile CFR.

Suprafaţa carosabilului afectat de lucrări este de 35.000 mp. Prin lucrările propuse, se reface o suprafaţă de 4.200 mp de trotuar. De asemenea, se propune realizarea de trotuare din pavele pe o suprafaţă de 8.400 mp, în zonele în care acesta nu există, sau este realizat în mod haotic de locuitorii din zonă. Se vor înlocui 2.000 m de borduri, montându-se şi 8.500 m de borduri noi.

Pentru a se asigura o fluenţă mai bună a traficului pe acest tronson de drum, se vor amplasa separatoare de sens pe o lungime de circa 2.000 m.

În zona intersecţiei cu drumul DN1B, se propune reconfigurarea acesteia şi realizarea unei giraţii cu câte două benzi pe sens, pe toate cele patru direcţii.

Sursele de finanţare a acestei investiţii se constituie în conformitate cu legislaţia în vigoare şi constau în fonduri de la bugetul de stat,  respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în valoare de 13.260.298 lei – procentual 100%.

Pentru executarea ambelor proiecte, vor fi organizate licitaţii, conform legislaţiei în vigoare, începând cu luna aprilie a.c., primarul Andrei Volosevici apreciind că lucrările vor demara în aceasta vară.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.