YouthBank lansează un fond de 8.000 lei pentru proiectele liceenilor

YouthBank lansează un fond de 8.000 lei pentru proiectele liceenilor

cover final 2016Ploieşti, 24 Martie 2015-Sala Marea Unire, ora 13.00 YouthBank, unul dintre cele mai bune programe de educație non-formală pentru liceeni, se află la a treia ediţie în Ploieşti.

Programul YouthBank pornește de la premisa că tinerii sunt o resursă pentru comunitățile locale și încurajează inițiativa civică, responsabilitatea și asumarea de către tineri a rolului de lideri. Aceștia se implică în mod practic în acțiuni și decizii locale, prin crearea și utilizarea unui fond care susține inițiativele tinerilor.

 Programul este implementat în Ploiești de către Fundaţia Comunitară Prahova, iar la nivel national este  coordonat de către Fundatia pentru Implicarea Tinerilor.

Echipa YouthBank Ploieşti, formată din 18 liceeni ploieşteni a derulat în perioada noiembrie 2015–martie 2016 mai multe activităţi de mobilizare de resurse din comunitatea ploieşteană: evenimentul Selfie hunt, vânzare de felicitări & ȋmpachetarea cadourilor la Afi Palace Ploieşti, colinde susţinute în preajma sarbatorilor de iarnă, evenimentul în premieră desfășurat în Ploiești, “Licitație de experiențe”, desfăşurat la Sala Alfa-Hotel Central Ploieşti, în cadrul căruia participanţii au licitat pentru experienţele oferite pro-bono de partenerii noştri în organizarea evenimentului: Airsoft Ploiești – Iulian Murguleţ, Sorin Petculescu – Fotografie Comercială Ploiești, Chef Moghazehi Mehrzad – curs/team building de gătit, Wyl Tv, Diana Iancu – Make-up, Loredana Mocescu – prânz de coaching, Tais Octavian – lecţii de înot, Escape Room.

Din banii mobilizaţi astfel a fost creat fondul disponibil pentru această rundă de finanţare. Acest fond este în valoare de 8.000 lei si va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma minimă care poate fi acordată unui proiect fiind de 1.000 lei, iar cea maximă de 1.500 lei.

Astfel, YouthBank provoacă liceenii să identifice o nevoie în jurul lor, să-şi folosească creativitatea și să vină cu o soluție pentru acea nevoie identificată. Iar dacă reușesc să convingă că proiectul lor este unul bun, YouthBank vine cu banii pentru ca ideea să devină realitate.

Pentru a înscrie o idee de proiect în concurs, liceenii care învață în liceele din Ploieşti trebuie să formeze o echipă de minim 3 persoane. Formularul si ghidul de finanțare pot fi descărcate de pe site-ul programului –  www.ploiesti.youthbank.ro, iar formularul completat trebuie trimis pe adresa ploiesti@youthbank.ro până cel târziu la data de 08 aprilie 2016. Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu: sport, mediu, sănătate, artă, cultură, antreprenoriat social etc.

Mai multe detalii despre concursul de finanțare YouthBank găsiți pe site-ul programului:

www.ploiesti.youthbank.ro

***

Asociatia pentru Relatii Comunitare a initiat în România în anul 2006 programul YouthBank,

adaptând și dezvoltând cu!sprijinul Fundatiei Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare  a tinerilor în viata comunitătii prin acordarea de finantări locale. 

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-­‐Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank în 15 comunități.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, București, Cluj-Napoca, Făgăraș, Galati, Odorheiu Secuiesc,  Ploiești, Reghin, Sfântu Gheorghe, Satu-Mare, Sibiu,  Târgovişte, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

 

Echipa YouthBank vă aşteaptă cu drag!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.