Vino la Cercul de Donatori Ploiești, pe 6 iunie, și fii parte din magia faptelor bune!

Vino la Cercul de Donatori Ploiești, pe 6 iunie, și fii parte din magia faptelor bune!

„Doresc să-mi aud viitorul”, „Arca lui Norocel” și „Te rog, mamă, ai grijă de mine!” sunt cele trei proiecte ce vor intra miercuri, 6 iunie, în „Arena Leilor“. Trei situații aparte, individuale sau colective, care vor fi prezentate și care vor fi susținute de membrii comunității prahovene la noua ediție a Cercului de Donatori Ploiești. Gazda va fi, de această dată, Restaurantul Noblesse din Ploiești.

Evenimentul este deja unul cu tradiție, ținând cont că se află la a noua ediție. Iar organizatorii ne asigură că magia transformării gândurilor bune în fapte continuă. Mecanismul funcționării acestui Cerc este unul simplu. Cei înscriși pledează pentru cazurile lor în fața donatorilor, în rândul cărora te poți regăsi și tu. Ulterior, fiecare dintre cei prezenți donează sau nu pentru povestea care dorește. Participarea este gratuită, iar donația nu este obligatorie. Cei care vor să contribuie la această magie trebuie să știe că suma minimă pe care o pot oferi este de 50 de lei, însă nu au obligativitatea donării imediate. De asemenea, se pot implica în unul, două sau toate cazurile prezentate.

Proiectele ediției

„Doresc să-mi aud viitorul”

Este povestea Mihaelei Stroescu, elevă în clasa a X-a la Liceul Economic “Virgil Madgearu” din Ploiești. După un tratament medical eronat, auzul Mihaelei a fost grav afectat. De mai bine de  10 ani, ea este nevoită să poarte proteze auditive la ambele urechi. Aparatele auditive folosite acum sunt vechi de mai bine de 8 ani, iar Mihaela are nevoie de unele noi pentru a duce o viață cât mai normală. Premiată a Concursului National „Știinte și Tehnologii” ediția a VIII-a la chimie, Mihaela își dorește ca după absolvirea bacalaureatului să urmeze cursurile Facultății de Geografie și Turism din București. Aici Mihaela face voluntariat la Masa Săracilor, un proiect foarte drag ei la care participă săptămânal.

 

„Arca lui Norocel”

Asociația Arca lui Norocel își dorește să desfășoare o campanie pilot de educație în școlile din Câmpina numită “Copiii, Câinii și Educația”. Prin acest  proiect ei promovează în școli responsabilitatea față de câinii comunitari. Nevoia acestui proiect survine din faptul că problema maidanezilor este în realitate o problemă a comunității.

 

„Te rog, mamă, ai grijă de mine!”

Este proiectul pe care Asociația Pacienților Oncologici din România îl desfășoară de mai bine de 2 ani în Prahova. Ei își doresc ca prin acest proiect să scadă numărul de cazuri de leucemie la copiii cu vârstă cuprinsă între 3 – 18 ani, din 3 comune din Prahova, prin diagnosticarea precoce. Până acum peste 500 de copii au beneficiat de această diagnosticare în mod gratuit și campania va continua și în umătorii ani. Asociația Pacienților Oncologici din România are nevoie de sprijinul Cercului de donatori pentru a amenaja un spațiu de joacă în cadrul instituției de testare, astfel încât să atragă cât mai mulți copii la testările gratuite, dar și să îi convingă pe aceștia, prin joc, să aibă răbdarea parcurgerii testelor.

Condiții de participare

Pentru participare, este necesară o înscriere prealabilă AICI  și poți veni însoțit pentru a le oferi și celor apropiați ție bucuria implicării în faptele bune. (detalii găsiți și pe pagina de facebook)

Cine nu ajunge, dar dorește să susțină proiectele selectate, poate face o donație în contul Fundației Comunitare Prahova. Banii vor ajunge la destinația selectată.  Cont bancar: IBAN RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la Banca Comercială Română S.A.– Sucursala Prahova.

Evenimentul începe de la 18.30, la restaurantul amintit mai sus. Pe lângă bucuria filantropiei, cei prezenți vor putea socializa la un pahar de vin oferit de Cramele Halewood, se vor bucura de un moment artistic susținut de Magic Orchestra și o tombolă cu multe produse deosebite oferite de prietenii Cercului de Donatori Ploiești.

Liliana Maxim
Foto: sursa Fundația Comunitară Prahova

(168)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.