„Vicleniile lui Scapino”, la Casa de Cultură a Sindicatelor

„Vicleniile lui Scapino”, la Casa de Cultură a Sindicatelor

În cadrul programului “Hai la teatru”, iniţiat şi coordonat de Cristian Ciuciureanu, directorul Agenţiei de turism „Itinera Nova”, numeroşi prahoveni, în special elevi şi studenţi, au avut prilejul să vizioneze spectacolele teatrului bucureştean „Masca” (director maestrul Mihai Mălaimare), atât în Bucureşti, cât şi la Ploieşti.
O reîntâlnire cu excepţionala trupă de tineri actori bucureşteni va avea loc joi, 6 noiembrie, ora 19,00, pe scena Casei de cultură a sindicatelor din Ploieşti, când va fi prezentată piesa “Vicleniile lui Scapino” (traducere – Aurel Baranga). Un text uriaş al unuia dintre cei mai mari dramaturgi ai lumii, o trupă mai degrabă tânără, dar talentată, un teatru aflat în pragul unei aniversări care obligă: (25 de ani de existenţă) – acestea sunt premizele uneia dintre cele mai interesante experienţe teatrale ale ultimilor ani. Va fi un spectacol la care publicul va râde cu lacrimi. „Vicleniile lui Scapino” reprezintă un regal, pe care „Masca” îl oferă cu bucurie publicului ploieştean în debutul stagiunii aniversare cu numărul 25.
Povestea, pusă în scenă de regizorul Mihai Mălaimare, are ca personaje principale doi tineri (Leandre şi Octave), care îşi iau soţii (pe Zerbinetta şi pe Hyacinta) fără aprobarea taţilor (Geronte şi Argante) şi o slugă vicleană (Scapino), care încearcă să descurce lucrurile, însă nu fără a trage foloase de pe urma tuturor. Conflictele izbucnesc între cele două familii; au loc lupte, uneori chiar la propriu, se apelează la înşelăciuni şi înscenări, dar finalul este unul fericit pentru toţi.
Preţul unui bilet este de 30 de lei/adult, iar pentru studenţi şi elevi 15 lei/persoană.
Cei interesaţi pot face rezervări la tel. 0720/349.640 sau direct la Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti.

sursa: ziarulprahova.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.