Vesti bune pentru iubitorii de arta. Ana Ponta expune la Ploiesti!

Teatrul Toma Caragiu Ploieşti vă invită sâmbătă, 9 iunie 2013, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de artă textilă „Personaje, costume, poveşti” a artistului plastic bucurestean Ana Ponta.  Iubitoare de culori şi forme noi, doritoare de frumos, lucrând cu suflet şi bună dispoziţie, creatoarea Ana Ponta, printr-un exerciţiu de măiestrie ne transpune în lumea păpuşilor decorative de colecţie.

Ana Ponta este artist independent şi lucrează păpuşi încă din 1994. Având o experienţă de peste 35 de ani în domeniul textilelor, Ana Ponta colaborează cu muzee etnografice, cu magazine de suveniruri şi cu librării, participă la târguri de profil din ţară şi din străinătate. De asemenea, confecţionează măşti sau păpuşi pentru spectacole de teatru. Lucrarile artistei sunt unicat şi sunt realizate manual. Țesatura, cu textura și culoarea ei proprie, capătă tridimensionalitate și se transformă în personaj, poveste, emoție.

Ana Ponta este artistul care iubeste materialul textil. Tehnica meșteșugului devine o artă prin folosirea ei intr-un mod personal. Banala fibră textilă prinde viață, râde prin culoare, cânta și dansează prin forme inedite compoziționale.

Vechiul drum al vieții ca teatru este povestit acum într-un mod inedit, primind darurile pe care materialul textil le poate oferi , ascultand, privind, creand. ”Inocenta primei iubiri”, ”Păzitorul timpului”, ”Darul cunoașterii” ”Fandosita”, sunt doar câteva din temele alese pentru a face parte din expoziția care va putea fi vizitată la Teatrul Toma Caragiu până în data de 10 mai 2013.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.