Centenar prof.univ. și etnomuzicolog Emilia Comișel Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești

Sâmbătă, 2 Martie a.c.,ora 15.30, la Muzeul memorial „Paul Constantinescu” din Ploiești va avea loc o manifestare omagială, prilejuită de aniversarea Centenarului nașterii prof.univ. Emilia Comișel, Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești-personalitate emblematică a etnomuzicologiei românești contemporane,organizată împreună cu Asociația Comișel-București.

Viața și opera ilustrului muzician vor fi evocate de prof.dr.Irina Dragnea- Comișel,fiica muzicianului sărbătorit și președinta Asociației,soprana Rodica Anghelescu-solist liric la Ansamblul „Ciocârlia” din București, prof.dr. Al.I.Bădulescu și prof. Leonida Brezeanu, dirijor și compozitor ș.a.

Programul va cuprinde și vizionarea unui film documentar „Emilia Comișel”-100, ce aduce în prim plan principalele momente ale vieții și prestigioasei activități didactice universitare și de cercetare științifică întreprinse în principalele zone etnofolclorice ale României și în ținuturile în care locuiesc români în afara granițelor actuale ale țării, precum și un recital susținut de soprana Rodica Anghelescu.

Moderator prof.dr Al.I.Bădulescu

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.