Ultimele zile de distractie din vacanta de vara se petrec la atelierele gratuite pentru copii – Targul cu Bunatati Ploiesti

Targul cu Bunatati aduce din nou surprize, de aceasta data invitandu-i pe copiii din Ploiesti sa isi petreaca ultimele zile din aceasta vacanta de vara distrandu-se si totodata invatand lucruri inedite la atelierele gratuite pentru copii, care vor avea loc la de joi pana sambata (13-15 septembrie) in parcul Toma Socolescu (Halele  Centrale). Copiii vor fi indrumati in realizarea micilor opere de arta de catre mesteri populari si artisti handmade, putandu-se initia in tainele olaritului, ale crearii de biuterii din ipsos, fimo, margele, piele dar si in tainele decoratiunilor folosind banalele servetele de masa in tehnica decoupage. Atelierele se vor desfaura in intervalul orar 10.00-12.00 si 17.00-19.00, cu exceptia zilei de sambata cand atelierele se vor desfasura doar dimineata.

Alaturi de cei care ii vor invata pe micuti ca isi pot petrece timpul liber nu numai in fata televizorului sau calculatorului isi vor expune lucrarile si alti mesteri populari, priceputi in mestesugul impletirurilor din panusi, in confectionarea opincilor bistritene ca obiect de décor, a iilor de Breaza sau a braielor traditionale folosite si in vestimentatia urbana. Artistii handmade prezenti la aceasta editie a Targului vor etala pe sevalete bijuterii unicat din materiale conventionale sau mai putin conventionale, precum si obiecte de decoratiuni din flori uscate si gravuri. Tot lucrate manual sunt si cosmeticele naturale pe care le vom avea in cadrul targului, cosmetice cu continut mare de substante active terapeutice: sapun natural cu lapte de capra, cu cafea si anason, lavanda, galbenele, miere sau crème hidratante naturale si balsamuri pentru corp si buze.

Daca pe una dintre aleile parcului pasionatii de frumos vor zabovi la casutele artistilor, scotocind prin cosuri, proband si mai ales povestind cu oameni frumosi si talentati, gurmanzii isi vor putea satisface poftele pe aleea casutelor cu bunatati imbietoare. Gurmanzii vor putea gusta din produsele traditionale si ca la un targ care se respecta poate se vor putea si targui cu producatorii. Vor putea gasi branzeturi si specialitati din carne, prajituri si dulciuri de tot felul, dulceturi, serbeturi si magiunuri, legume si fructe proaspete, palinca, vin, miere, ceaiuri si tincturi, braga si paine de casa.

Va asteptam cu mare drag!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.