Tronsonul feroviar Ploiesti – Maneciu va fi redeschis

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a avut iniţiativa redeschiderii tronsonului de cale ferată Ploieşti-Măneciu, ruta ce a fost închisă în urmă cu un an.

În acest sens, s-au purtat discuţii cu toţi primarii de pe Valea Teleajenului şi s-a luat decizia constituirii unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară ce ar urma să se numească ,,Grup de acţiune locală feroviar Valea Teleajenului”. Acest ADI va juca un rol esenţial în buna funcţionare şi administrare a tronsonului de cale ferată.

În urma acestor eforturi, astăzi, 3 decembrie, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi a candidatilor USL pe zonă, Sorin Teju, Ion Luchian şi Sorin Chivu, s-au făcut primele probe pentru repornirea transportului feroviar pe ruta Ploieşti – Măneciu. Firma care se ocupă de buna funcţionare a tronsonului este Transferoviar Călători Cluj.

Ruta feroviară Ploieşti-Măneciu va aduce beneficii pentru un număr însemnat de locuitori ai judeţului Prahova, costurile reduse ale biletelor în comparaţie cu transportul rutier precum şi timpul de deplasare mai scurt..

Sursa Ph-Online.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.