Tradiții indiene în imagini, la Ploiești

Miercuri, 17 octombrie 2012, la Muzeul Județean de Artă din Ploiești, va avea loc vernisajul expoziției de pictură Indian Traditions, a artistei indiene Kiran Soni Gupta.

Kiran Soni Gupta este înalt funcționar al Serviciului Public din India, din 1985 și delegat  în guvernul regiunii Rajasthan. A absolvit studiile superioare la Harvard, în domeniul studiilor administrative. Pe lângă funcțiile publice pe care le are în India, Kiran Soni Gupta predă și artă populară indiană, la East-West Centre, în Hawaii și la Centre for Adult Education, Harvard. De asemenea, a publicat trei cărți: „Beyond Strokes”, „Kiran’s Art Renderings” și „Women – God’s Finest Creation”.

Pictorița a avut douăzeci și patru de expoziții din 1994 și până azi, în orașe din toate lumea, fiind apreciată mai ales pe teritoriul american. O mare parte din banii pe care i-a câștigat din vânzarea lucrărilor au fost donați unor fundații care sprijină educația copiilor săraci. Arta ei se bazează pe relația dintre om și istorie și pe reflectarea identității personale în artă. Kiran Soni Gupta consideră că sufletul omului este arhitectul istoriei și că arta, asemenea sufletului, nu are limite. Referindu-se la actul creației, artista afirmă: „Pornesc de la sentimentele legate de subiect și le traduc, alături de idei, în arta”

Expoziția cuprinde lucrări despre tradițiile sociale, culturale și religioase din India. Vernisajul va începe la ora 17.00, în prezența Excelenței sale Ms. M. Manimekalai, ambasadorul Indiei în România, precum şi a numeroase oficialităţi locale.

 

Surse: www.adevarul.com

www.observatorulph.ro

www.kiransoniart.com

 

Gheorghe Marian Neguțu

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.