„Festivalul Castanilor” si-a anuntat castigatorul

 

„Au aparut din ce in ce mai multi artisti cu mesaj social si acesta nu poate sa fie decat un lucru foarte bun pentru muzica”

Solistul Cosmin Vaman – laureat al recentei editii a „Festivalului Castanilor-In memoriam Gabi Dobre” – este un artist cunoscut in randul fanilor muzicii folk, melodiile sale avand mii de vizualizari pe youtube. Solistul cucerise publicul ploiestean inca din 2011 cu piesele sale pline de umor, iar saptamana trecuta, in cadrul festivalului amintit, a fost din nou aplaudat de iubitorii acestui gen muzical si apreciat de juriu, care i-a acordat marele Trofeu. „Festivalul Castanilor este primul festival la care am participat. Trofeul de anul acesta este foarte important, dar distinctia din 2011 o consider un pic mai valoroasa. Este vorba despre Premiul de popularitate pe care il ofera publicul, prin vot. Pana la urma, pentru un artist aceea este distinctia ce spune foarte multe despre sansele lui in muzica. M-a onorat premiul, m-a bucurat, m-am simtit foarte bine pe scena. Eu am fost sceptic in privinta festivalurilor. Nu faceau parte din planurile mele initial, dar am venit la Ploiesti deoarece lumea spunea ca este atmosfera frumoasa. Nu ma asteptam la rezultatul de anul acesta, dar ma bucur pentru el. Au fost concurenti atat de buni, incat mi-e rusine fata de unii dintre ei pentru ca am luat Trofeul. Ii privesc cu deosebit respect si admiratie pentru ceea ce fac, pentru muzica lor”, ne-a precizat Cosmin.
Artistul ne-a marturisit ca l-au impresionat la festivalul de la Ploiesti melodiile concurentilor, dar mai ales textele acestora. „Au aparut din ce in ce mai multi concurenti cu mesaj social si acesta nu poate sa fie decat un lucru foarte bun pentru muzica in general si pentru muzica folk, in special”, ne-a mai precizat el. Temele sociale reprezinta, de altfel, un element specific al creatiilor sale. Solistul abordeaza, cu umor si ironie, subiecte precum obiceiurile romanilor, insuratoare, criza, artistii care au mai mult succes dupa moarte sau tristetea folkistilor.
Ceea ce il enerveaza ori il face sa sufere il si inspira pentru noi piese, ne-a marturisit artistul, dar recunoaste ca o bogata sursa de inspiratie il reprezinta si simplul fapt de a fi bugetar ( in prezent lucreaza la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, la departamentul de marketing si de promovare ). Spera ca in viitor sa ajunga, totusi, la performanta de a trai din muzica. „M-am gandit la asta, dar trebuie sa si pot. Trebuie foarte mult noroc, o intalnire constanta cu publicul, multa munca. Talent nu stiu cat am, dar incerc sa-l folosesc, iar alaturi de public ma simt bine de fiecare data. Poate o sa ajung si in situatia de a trai din muzica. Imi doresc sa fac niste inregistrari si o sa incerc sa scot un album. Deocamdata, postez pe youtube toate melodiile, pentru ca, neavand un disc, nu am ce sa protejez”.

sursa si detalii: ziarulprahova.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.