Tinerii din Valea Doftanei transforma cetatenia intr-o arta

Tinerii din Valea Doftanei transforma cetatenia intr-o arta

Cetatenia ca o artaAsociaţia de tineret Together România organizează în comuna Valea Doftanei, la Pensiunea Louissiana, în perioada 18 – 24 Iunie 2016, proiectul european multicultural “Arts of Citizenship”. Obiectivele principale ale proiectului sunt: promovarea cetateniei active, implicarea tinerilor in activitati civice pe baza de voluntariat, promovarea artei ca mijloc de exprimare, dezvoltarea personalã a tinerilor prin educaţie non-formalã si promovarea diversitatii culturale.

 In proiect sunt implicaţi 25 de tineri participanţi si lideri din 5 tari: Italia, România, Slovacia, Spania si Turcia. In cadrul activităţilor de proiect, tinerii participanţi din cele 5 tari au activitati comune cu tinerii din comunitatea locala, pun in practica cunoştinţele si abilităţile dobândite iar la final vor realiza un eveniment in care vor prezenta rezultatele parţiale ale proiectului.

 Evenimentulfinal organizat de catre tinerii participanti, care poarta numele „Cetatenia ca o arta”, va avea loc vineri, 24 Iunie la Caminul Cultural Traisteni (comuna Valea Doftanei), începând cu orele 17:00. Intrarea este libera.

             Pentru stimularea creativităţii, a participării active si a iniţiativei, cei 25 de participanţi la eveniment vor desfăşura pe perioada celor 7 zile, activităţi specifice de educaţie non-formalã: ateliere de creaţie şi de lucru, activitati out-door si de voluntariat alături de tinerii din comuna, jocuri de grup, întâlniri cu autorităţile si membrii unor ONG-uri locale, seri culturale cu specific naţional pentru fiecare ţarã participantã, descoperirea patrimoniului local si regional prin activităţi specifice, activitati de follow-up, etc.

             Proiectul este finanţat de Comisia Europeanã prin Programul Erasmus+. Aceasta comunicare reflectã numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă de utilizarea informaţiilor conţinute de aceastã comunicare.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.