Poate oare o lege să oprească războaiele?

Poate oare o lege să oprească războaiele?

stop razboiului500,000 semnături colectate pentru Campania de Legalizare a Păcii

Seoul, Republica Coreea – 300,000 de oameni s-au adunat simultan în sute de orașe printre care Seoul, New York, Sydney, Ploiesti și Shanghai la A 3-a Comemorare Anuală a Declarației Păcii Mondiale: Campania de Legalizare a Păcii găzduită de HWPL pe data de 25 Mai 2016 în zonele lor respective.

Plin de vibrațiile tinerilor doritori de pace, evenimentul de la Poarta Păcii Mondiale din Parcul Olimpic din Seoul a atras, în special, atenția multora. Comemorarea din acest an a marcat mișcarea mondială de susținere a păcii, Campania de Legalizare a Păcii, lansată recent pentru a pune capăt războaielor prin stabilirea unei legi executorii compatibile cu Declarația de Pace și Încetare a Războiului (DPCW).

DPCW este unică prin faptul că include prevederi care au scopul de a rezolva conflictele, prin reducerea potențialului de război, schimbarea scopului armelor pentru beneficiul umanității și invitarea tuturor cetățenilor să participe la promovarea activă a unei culturi durabile a păcii.

Campania de Legalizare a Păcii face apel la cetățenii lumii să se unească pentru a-și exprima necesitatea pozitivă prin oferirea semnăturilor lor. Respectiv HWPL, pe data de 25 Mai, semnăturile colectate au depășit numărul de 500,000 din 154 de țări în mai puțin de două luni iar mulți șefi de state au scris scrisori oficiale de susținere a DPCW. Numărul semnăturilor se așteaptă să ajungă la 2,000,000 până la sfârșitul acestui an.

Cultura Cerului, Pacea Mondială, Restabilirea Luminii(HWPL),  un ONG înregistrat la UN DPI, este o organizație de pace recunoscută internațional. Pionier al diferitor activități de pace printre care Oficiile (WARP) Alianței Mondiale a Religiilor pentru Pace , la fel și susținerea seminarelor de educare a păcii, marșurile de pace și forumuri de pace împreună cu Grupul Internațional al Femeilor pentru Pace (IWPG) și Grupul Internațional al Tinerilor pentru Pace (IPYG).

Campania de Legalizare a Păcii este o mișcare de susținere a Declarației Păcii și Încetării Războiului (DPCW) care a fost elaborată ca o lege. Campania face chemare la liderii mondiali și guvernele pentru a împuternici legea bazată pe principiile DPCW.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.