Tineri împotriva violenţei, proiect de formare a atitudinii civice in Ploiesti

Tineri împotriva violenţei, proiect de formare a atitudinii civice in Ploiesti

asociatia compassion & careAsociaţia „Compassion & Care” lansează proiectul „Tineri împotriva violenţei” în cadrul unei conferinţe care va avea loc joi, 17 martie 2016, ora 10:30, la sediul Colegiului de Artă „Carmen Sylva” (Sala Studio „Huba Bertalan”), din Ploieşti, str. Bobâlna, nr. 44.

Proiectul „Tineri împotriva violenţei” se va desfăşura în perioada martie – aprilie 2016 şi îşi propune ca obiectiv principal formarea unei atitudini civice, în rândul tinerilor, care să limiteze violenţa la nivel familial. Sunt vizaţi aproximativ 250 de tineri, cu vîrste cuprinse între 15 si 20 de ani, elevi ai Colegiului de Arta „Carmen Sylva” din Ploieşti.

Finanţarea este asigurată de TRANSITION’S GATE, organizaţie din Statele Unite ale Americii care sprijină persoanele afectate de violenţa intrafamilială. Valoarea proiectului este de 17.500 lei, suma fiind alocată în întregime de organizaţia finanţatoare.

Proiectul are în vedere:

 ateliere de lucru organizate pentru elevi în timpul orelor de dirigenţie prin care aceştia au posibilitatea de a se familiariza cu aspecte specifice fenomenului de violenţă intrafamilială, precum şi cu modalităţile în care poate fi ajutată o persoană aflată în situaţie abuzivă. De asemenea, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova vor aduce la cunoştinţa elevilor statistici şi cazuri reale de persoane care au decedat din cauza violenţei intrafamiliale în judeţul Prahova, precum şi demersurile legale pe care le poate face o persoană pentru a se proteja şi a ieşi din situaţiile abuzive. Primul workshop va avea loc pe data de 17 martie 2016, ora 12:00, imediat dupa conferinta de lansare.

 dezbateri organizate la sediul Penitenciarului Ploiesti, unde vor participa persoane aflate în detenţie datorită infracţiunilor de violenţă intrafamilială şi grupuri de elevi de la colegiul partener. În cadrul acestor dezbateri, discuţiile vor fi axate pe identificarea factoriilor familiali, individuali şi contextuali care au fost determinanţi pentru săvârşirea infracţiunilor, precum şi consecinţele comiterii acestor infracţiuni. Mediatorii dezbaterilor vor fi psihologi ai Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Ploieşti.

Parteneri: INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN PRAHOVA

ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ A PENITENCIARELOR PENITENCIARUL PLOIEŞTI

COLEGIUL DE ARTĂ „CARMEN SYLVA” PLOIEŞTI

sursa: comunicat de presa

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.