Municipiul Ploiesti participa la „Ora Pamantului”

Municipiul Ploiesti participa la „Ora Pamantului”

ora pamantuluiPână miercuri, 42 de orașe din România și-au anunțat deja participarea la “Ora Pământului”, prin stingerea simbolica a luminilor și evenimente dedicate. “WWF-România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, pe 19 martie, la ora locală 20.30. În București Ora Pământului va fi marcată printr-o plimbare simbolică pe biciclete, care va începe în momentul stingerii luminilor, la 20.30. România se va alătura astfel altor peste 7.000 de orașe din mai mult de 160 de țări, pentru a arăta că dorește mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu”, anunță un comunicat al WWF România.

Până pe 8 martie, confirmaseră participarea municipalitățile Aiud, Adjud, Alexandria, Arad, Avrig, Bacău, Baia Mare, Băile Tușnad, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Calafat, Călan, Călărași, Cluj-Napoca, Focșani, Giurgiu, Horezu, Hunedoara, Iași, Mediaș, Miercurea Ciuc, Mizil, Moinești, Oradea, Panciu, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Reșița, Roman, Roșiorii de Vede, Satu Mare, Sighișoara, Slobozia, Târgoviște, Timișoara, Tulcea, Turda, Vaslui.

“Anul acesta mesajul și îndemnul nostru pentru comunitatea Earth Hour din România este, în continuare, «Dăruiește naturii din energia ta». Îi invităm pe români să stingă luminile în case și să iasă la o tură cu bicicleta, o alergare scurtă sau o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber. La nivel de orașe,  provocăm autoritățile și asociațiile locale să organizeze, pe parcursul lunii martie, acțiuni de mediu care să culmineze pe 19 martie cu o tură de biciclete, pe un traseu prestabilit, unde să se adune toți cetățenii preocupați de poluare și de aglomerarea din orașe. Orașele vor organiza diverse evenimente și acțiuni care să aducă în atenția comunității locale problemele de mediu și lucrurile pe care le putem face cu toții pentru a construi un viitor mai durabil” este mesajul lansat de WWF România.

sursa: www.telegrama.ro

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.