Telegondolă până la Cota 2000

Telegondolă până la Cota 2000

Proiectul “Telegondola Sinaia –Tronson 2“ a intrat în linie dreaptă. Astfel, în şedinţa extraordinară de consiliu care a avut loc în 09 ianuarie 2014, a fost aprobată prin hotărâre de consiliu documentaţia tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate, pentru realizarea proiectului “Telegondola Sinaia – Tronson 2, Cota 1400- Vârful Furnica“.

Informaţii tehnice:

Staţia inferioară, de îmbarcare pentru schiori şi turişti, va fi amplasată la altitudinea de circa 1433 m, la o distanţă de aproximativ 30 de metri de staţia superioară a primului tronson.

Staţia superioară, de debarcare pentru schiori şi turişti, va fi amplasată la circa 160 m sud-est de Vârful Furnica (2101,31 m), la o distanţă de 240 de metri de staţia superioară a Telescaunului Valea Soarelui, la altitudinea de 2003 m.

Capacitatea de transport a telegondolei va fi de 1500 de persoane pe oră pentru sezonul de iarnă, 41 de gondole de câte 8 locuri.

Prin realizarea acestui proiect, vor fi unite celor două zone schiabiIe din Sinaia: Zona Valea Dorului – Valea Soarelui şi zona Cota 1400.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.