Şcoala cu muzeu

 

Şcoala din comuna Apostolache se deosebeşte de alte şcoli din judeţ prin existenţa, în cadrul şcolii, a unui muzeu de etnografie şi istorie locală. Astfel, elevii învaţă, pe lângă orele pe care le desfăşoară conform programei, să preţuiască obiceiurile şi tradiţiile locului.
Elevii Şcolii din comuna Apostolache îşi desfăşoară activitatea în 9 săli de curs şi 2 laboratoare, având la dispoziţie o sală de sport modernă şi un teren de minifotbal, amenajat cu nocturnă. „Dotările pe care am reuşit să le facem în şcoală au atras elevi şi din alte localităţi. Acest lucru ne bucură, ne onorează, dar ne şi obligă”, ne-a declarat Simion Pelmuş, directorul şcolii.
Cadrele didactice, bine instruite, le insuflă în permanenţă, elevilor, dorinţa de a învăţa şi de a fi cei mai buni, acest lucru reflectându-se şi în rezultatele bune, pe care le-au obţinut elevii la olimpiade.
„Elevii şcolii noastre au participat la olimpiade de română şi matematică, până la faza naţională. De asemenea, trupa noastră de teatru a obţinut premii la concursuri naţionale. Avem un post de radio intern al şcolii, care transmite în fiecare pauză informaţii utile pentru elevi, dar şi muzică. În cadrul şcolii avem amenajat şi un muzeu de etnografie şi istorie locală, realizat cu sprijinul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova” a adăugat  Simion Pelmuş.
Existenţa muzeului de etnografie şi istorie locală, din cadrul şcolii, le oferă elevilor o imagine de ansamblu asupra istoriei, dar îi şi educă pe aceştia în păstrarea şi conservarea tradiţiilor.
 Monica BOSTAN
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.