„Săptămâna mobilităţii”marcată şi la Ploieşti

„Săptămâna mobilităţii”marcată şi la Ploieşti

În fiecare an, în luna septembrie, cetăţenii europeni sărbătoresc Săptămâna Europeană a Mobilităţii (16-22 septembrie). Anul acesta, tematica evenimentului se va concentra pe mişcarea în aer liber -„CLEAN AIR-IT’S YOUR MOVE!” (Aerul curat-Mişcarea ta!).

Astfel, ploieştenii sunt invitaţi să folosească bicicletele, mijloacele de transport în comun sau sa aleagă mersul pe jos.
În vederea atingerii scopului acţiunii, Primăria Municipiului Ploieşti, împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova, va monitoriza calitatea aerului şi a zgomotului urban pe Bulevardul Independenţei, într-o zi cu trafic normal (vineri-20 septembrie), comparativ cu rezultatele analizelor de aer şi zgomot dintr-o zi în care traficul va fi oprit in zona respectivă (sâmbătă-21 septembrie).

De asemenea, pe Bdul Independenţei vor avea loc o serie de acţiuni de antrenare la mişcare aploieştenilor, sub îndrumarea unor profesori de educaţie fizică (sâmbătă 21 septembrie, între orele 10,00-11,00).

În cadrul aceleiaşi acţiuni, APM Prahova îi va informa pe elevii din şcolile din Ploiesti cu privire la semnificaţia Zilei Mondiale a Stratului de Ozon, sărbătorită în fiecare an pe 16 septembrie.

 

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.