S-a lansat concursul YouthBank Ploieşti!

S-a lansat concursul YouthBank Ploieşti!

Astăzi, la Casa Corpului Didactic, a avut loc lansarea oficială a concursului de finanţare Youth Bank. La eveniment au participat elevi şi profesori de la liceele din Ploieşti.

“YouthBank este un program despre tineri, pentru tineri, cu tineri, fiind o iniţiativă a Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare , care încurajează ideile tinerilor”, ne-a precizat Mădălina Tuinete, manager granturi, Fundaţia Comunitară Prahova.

Evenimentul a fost deschis de către Isabela Mihăilă, director executiv al Fundaţiei Comunitare Prahova, care a subliniat în cuvântul său că: “YouthBank este unul dintre cele mai bune programe de educaţie non-formală pentru liceenii din ţară, aflându-se la prima ediţie în Ploieşti. Cei 15 tineri frumoşi şi inteligenţi, care formeză echipa YouthBank Ploieşti, au derulat în perioada noiembrie 2013-februarie 2014 o campanie de strângere de fonduri din comunitate, reuşind să constituie un fond de 13.000lei. Această sumă va contribui la susţinerea proiectelor cu impact în comunitate, iniţiate şi implementate de liceenii din Ploieşti. Fondul va fi alocat în urma unui concurs de proiecte, suma maximă care poate fi acordată unui proiect fiind de 2000lei”.

Gabriela Manolache, reprezentant BRD-Groupe Societe Generale, Cristina Petre – Inspector Şcolar Educaţie Permanentă şi Mariana Cazacu – Director Casa Corpului Didactic şi-au exprimat prin cuvintele rostite, bucuria că pot sprijini acest program şi implicit pe aceşti tineri entuziaşti.

Cei prezenţi au putut urmări un scurt film de prezentare al programului şi al modului cum a fost primit, în alte localităţi din ţară.

Cei 15 tineri s-au prezentat, alături de coordonatoarea lor, Andreea Pârlog.

Evenimentul a avut drept scop lansarea unei provocări către liceeni în a identifica nevoile din jurul lor şi a-şi folosi creativitatea, pentru a veni cu soluţii pentru acea nevoie identificată. Dacă reuşesc să convingă că proiectul lor este unul bun, YouthBank va da banii, pentru ca ideea să devină realitate.

Pentru a înscrie o idee de proiect în concurs, liceenii care învaţă în liceele din Ploieşti trebuie să formeze o echipă de minim 3 (trei) persoane. Formularul si ghidul de finanţare pot fi descărcate de pe site-ul programului – www.ploiesti.youthbank.ro, iar formularul completat trebuie trimis pe adresa ploiesti@youthbank.ropână cel târziu la data de 21 martie 2014. Proiectele propuse pot acoperi orice domeniu: sport, mediu, sănătate, artă, cultură, antreprenoriat social etc.

Mai multe detalii despre concursul de finanţare YouthBank găsiţi pe site-ul programului:

www.ploiesti.youthbank.ro

Programul YouthBank Ploieşti este implementat în oraşul nostru de către Fundaţia Comunitară Prahova, iar la nivel naţional este coordonat de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu BRD –Groupe Société Générale.

Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a iniţiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând şi dezvoltând cu sprijinul Fundaţiei Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii prin acordarea de finanţări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat şi dezvoltat local de către Fundaţia Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociaţia pentru Relaţii Comunitare a sprijinit extinderea şi consolidarea unei reţele de parteneri locali şi echipe locale YouthBank în 14 comunităţi.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, Bucureşti, Cluj-Napoca, Făgăraş, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploieşti, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timişoara, Tîrgu-Mureş, pe baza unui set comun de principii şi standarde agreate de către partenerii locali şi naţionali ai programului.

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.