Rapa Diavolului – comori, mistere, blesteme sau numai imaginatie bogata?

Rapa Diavolului – comori, mistere, blesteme sau numai imaginatie bogata?

Stim cu totii ca Romania este un loc plin de mistere. Exista multe relatari despre fenomene paranormale, despre locuri misterioase unde au loc intamplari pe care nu multi oameni le pot explica sau de care se leaga legende si blesteme dintre cele mai rele. Romania nu duce lipsa de aceste fenomene paranormale pe intreg teritoriul tarii. Multe dintre ele sunt legate de practici dacice sau crestine. Din aceasta categorie face parte si Rapa Diavolului, un loc care nu si-a primit intamplator acest nume.

Intr-un sat micut din judetul Prahova, numit Poiana Trestiei, o sa gasim Rapa Diavolului. Ce este bizar la aceasta locatie? Oh, si cate sunt bizare aici! Sa vedem de unde incepem. In primul rand, de rapa aceasta este legata o legenda din vechime, cum ca dacii ar fi tinut aici ritualuri unde invocau  pentru diferite motive.

Povestea continua prin revenirea mai aproape de timpurile noastre, si aduce in discutie legenda haiducilor care ar fi detinut aceste teritorii si care ascundeau aici comori. Numai ca ei nu faceau doar atat: se spune ca ar fi pus si un blestem asupra comorilor, iar singura solutia pentru a le gasi este ca persoana ce porneste in cautarea lor sa doarma in zona pentru a putea visa traseul spre bogatie. Problema este insa ca multi au incercat, nimeni nu a reusit, iar rezultatele au fost tragice…

Satenii din Poiana Trestiei au declarat ca in unele nopti din an se vad deasupra locului acestuia niste flacari albastre. Cat despre cei curajosi care au indraznit sa doarma aici, au fost bantuiti de niste entitati ciudate care au cap de taur si au fost gasiti cu mintea ratacita. Pentru ca din ce in ce mai multi oameni povesteau despre intalnirile infricosatoare cu aceste spirite, satenii au decis sa cheme niste preoti pentru a sfinti locul. Rezultatul a fost exact opusul pe care il asteptau cu totii: dupa terminarea ritualului de curatire si exorcizare al locului, preotii, in numar de trei, au innebunit, fiind fiecare gasit la distante mari de casa cu hainele sfasiate si aducandu-si aminte numai de spiritile care se pare ca inca pazesc comoara haiducilor.

Alte relatari ale turistilor veniti in cautarea comorii sau numai din curiozitatea de a vedea daca si lor li se intampla ceva aici sunt la fel de ciudate si interesante: corturile in care stateau acestia au inceput sa fie miscate din senin, desi vantul nu batea, se auzeau urme de pasi si de fosnet de frunze, si visau oameni cu chip de satir care priveau spre ei de la marginea Rapei, parca veghind tot ce se intampla si stand de paza.

Asa ca cine stie, de fapt, ce ascunde Rapa Diavolului si daca blestemul haiducilor sau practicile dacilor si-au lasat amprenta pe aceste locuri. Sau poate este totul numai in imaginatia celor ce ajung aici?

La fel ca in Padurea Baciului, voi ati avea curaj sa dormiti o noapte la Rapa Diavolului? Vi s-a intamplat vreodata sa aveti parte de senzatii stranii sau sa fiti martorul unui fenomen paranormal?

sursa: proalpin.ro

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.