„O noapte de neuitat”

„O noapte de neuitat”

Aşa cum v -am obişnuit vă vom adresa în fiecare zi o invitaţie la lectură, graţie inimosului colectiv al Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, care continuă astfel, ceea ce Profesorul Nicolae Boaru a clădit atâţia ani :”Dragul de carte!” Astăzi vă propunem: „O noapte de neuitat ”, de Walter Lord .

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN 

 

Editura Corint

Traducere din lima engleză de Alfred Neagu şi Junona Tutunea. Prefaţă de Alfred Neagu. 14 aprilie 1912. O noapte de neuitat rămâne una dintre cele mai captivante relatări ale fatalei coliziuni a Titanicului, precum şi a comportamentului pasagerilor şi echipajului. Unii şi-au sacrificat vieţile, în timp ce alţii s-au luptat cu disperare pentru propria supravieţuire. Soţiile şi-au implorat bărbaţii să li se alăture în bărcile de salvare, domni eleganţi au fost înghiţiţi de ape, îmbrăcaţi în costume de seară, şi sute de pasageri de la clasa a treia, prinşi sub punte, au căutat, în zadar, ajutor. Lucrarea, care conţine şi „Introducerea” scrisă de Nathaniel Philbrick la cea de a 50-a ediţie aniversară, are la bază interviurile cu şaizeci şi trei de supravieţuitori ai dezastrului.O noapte de neuitat este o carte tulburătoare, despre una dintre cele mai negre nopţi ale secolului XX. „Cea mai captivantă relatare a dezastrului.” – USA TODAY

Walter Lord (1917–2002) este autorul unor bestselleruri cu tematică istorică maritimă şi militară, printre care se numără: Day of Infamy (1957) – reconstituire a celebrei zile a atacului de la Pearl Harbor, A Time to Stand (1961) – despre evenimentele de la Fort Alamo, Incredible Victory – având ca temă bătălia de la Midway, Peary to the Pole (1963) – dedicat expediţiilor polare şi altele. Scriitorul a murit în anul 2002, ca urmare a bolii Parkinson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.