Provocarea Turului Munteniei: 265 de kilometri, parcurși…într-o singură zi!

Provocarea Turului Munteniei: 265 de kilometri, parcurși…într-o singură zi!

tur m 4Peste 100 de români vor parcurge, sâmbătă, 265 de kilometri. Nu, nu spuneți că este un „fleac“, pentru că nu-i vor străbate cu mașina, ci cu…bicicletele. Aceștia își vor pune la încercare toată energia pentru a face, într-o singură zi, Turul Munteniei. Mulți dintre ei nu vor fi la prima încercare, dat fiind că anul acesta vorbim deja de a patra ediție.

Traseul (aproximativ 265 de kilometri, diferență de nivel de circa 2000 de metri, o cățărare de nivel 2 de 27 km cu panta medie de 1,5% și o cățărare de nivel 3 de 8 km cu panta medie de 3,8%) începe din București, de la Arcul de Triumf-punct de întâlnire. După ce vor face o primă regrupare în Ploiești, cicliștii își vor continua drumul spre Sinaia, unde vor ajunge în jurul ore 12.00. Aici vor fi așteptați de polițiștii locali și conduși în amfiteatrul Primăriei Sinaia, unde vor fi recompensați atât cu medalii, cât și cu un binemeritat sandviș. După ce-și vor lua și porția de odihnă,  sportivii își vor continua turul  până la Targoviște, de unde vor lua drumul Bucureștiului!

tur m 3 tur m 2

Turul Munteniei, o adevărată provocare pentru cei care se încumetă să-l parcurgă, a fost reeditat în memoria primului tur ciclist, realizat în România, în 1910. Atunci, dar și la următoarele două ediții (1911 și 1912), acesta s-a desfășurat pe parcursul a trei zile: 6-8 august. În 2013, evenimentul avea să fie din nou pus pe picioare, sau pe roti…,de grupul „Adevărații VeloPrieteni“, cu un număr  „timid“ de participanți: 21. La ediția din acest an, numărul cicliștilor înscriși este de cinci ori mai mare! Evenimentul se bucură de sprijinul Primăriei Sinaia.

Detalii despre acel tur găsiți pe: http://www.ciclism.ireporter.ro/2012/05/22/circuitul-munteniei-1910-primul-tur-al-romaniei/

Sursa foto: facebook Primăria Sinaia

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.