Proiect de peste 370 mil. lei pentru cresterea sigurantei pe DN 1

Din totalul sumei, 103,5 milioane lei reprezinta finantare europeana, restul banilor fiind asigurati de la bugetul de stat.

Astfel, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai investitiei, urmand ca lucrarile sa dureze doi ani, informeaza Mediafax.

Lucrarile de modernizare vor avea loc in judetele Ilfov, Prahova, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj si Bihor si vor viza montarea separatoarelor de sens, amenajarea de sensuri giratorii, intoarceri in „U”, de trotuare, treceri de pietoni si statii de autobuz.

Auditul de Siguranta Circulatiei realizat in 2005 de Compania Nationala de Drumuri Nationale din Romania (CNANR) pentru intervalul 2000-2004 a aratat ca pe DN 1 s-au inregistrat 445 de accidente soldate cu 193 de morti, 375 de raniti si importante pagube materiale.

In cadrul auditului s-au identificat 65 locatii, dintre care Politia Rutiera si CNADNR au selectat 34 pentru aplicarea masurilor de imbunatatire a sigurantei circulatiei.

DN 1 incepe in Bucuresti si se termina in localitatea Bors (km 643+271), la frontiera Romaniei cu Ungaria. Proiectul nu se refera la sectorul de drum dintre Brasov si Sibiu, in lungime de 122,5 kilometri, deja modernizat.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.