Licitatie RECORD de 3,2 mld. euro la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va organiza o licitatie estimata la 13,87 miliarde lei (3,2 miliarde euro) pentru Programul de Dezvoltare a Infrastructurii, vizand printre altele constructia a 10.000 km drumuri si a sistemelor de canalizare si alimentare cu apa a localitatilor.

Licitatie RECORD de 3,2 mld. euro la ministerul lui Udrea

PUBLICITATE:

Procedurile de adjudecare vor incepe la 1 februarie, potrivit unui anunt al institutiei publicat pe SEAP si citat de Mediafax.

Lucrarile vizeaza 10.000 km drumuri judetene si de interes local, modernizarea satului romanesc si realizarea unui sistem de canalizare, epurare a apelor uzate si alimentarea cu apa a localitatilor.

In ceea ce priveste principalele conditii financiare si modalitati de plata, institutia noteaza creditele bancare cu garantie de stat, sume alocate anual cu aceasta destinatie din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul MDRT, precum si din alte surse de finantare legal constituite.

Guvernul a aprobat, in noiembrie, o ordonanta de urgenta pentru realizarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii, care se va derula in perioada 2011 – 2020 si va fi gestionat de ministerele Dezvoltarii si Mediului.

Componenta gestionata de Ministerul Dezvoltarii este infrastructura in domeniul dezvoltarii regionale, cu subprogramele 10.000 km drumuri judetene si de interes local, modernizarea satului romanesc, respectiv sistem de canalizare si epurare a apelor uzate si alimentare cu apa a localitatilor.

A doua componenta este infrastructura in domeniul mediului, gestionata de Ministerul Mediului, care va include programe multianuale de mediu si gospodarire a apelor, infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere.

„Se vor finanta atat proiectele noi, cat si proiectele in continuare, proiecte a caror documentatie tehnico-economica a fost aprobata conform legislatiei in vigoare, dar care, din lipsa fondurilor, se afla in diverse stadii de executie si nu au fost finalizate”, anunta atunci Ministerul Dezvoltarii.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
  1. Shoorgounerge 06/03/2011, 11:32

    Multumesc pentru informatii interesante

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.