Profesorii şi elevii de gimnaziu din Prahova se pot înscrie în competiţia „Fabrica de aer curat”

Profesorii şi elevii de gimnaziu din Prahova se pot înscrie în competiţia „Fabrica de aer curat”

„Fabrica de aer curat” este un proiect național de educație ecologică, prin care elevii de gimnaziu înțeleg cum pot deveni consumatori mai responsabili, pentru a reduce impactul negativ al schimbărilor climatice generate de emisiile de dioxid de carbon.Proiectul este derulat de „Junior Achievement România” în parteneriat cu Mega Image și include 3 componente principale: 

– program la clasă – facilitarea accesului gratuit la materiale didactice pentru activități ‘learning by doing” la clasă, în cadrul programului de educație pentru etică și responsabilitate „Resursele” (pentru elevii și profesorii din principalele localități din județele Argeş, Braşov, Bucureşti-Ilfov, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova).    În cadrul programului „Resursele” poți învăța – prin exemple accesibile din comunitate și mediul înconjurător – despre resursele disponibile în regiunea în care locuiești și utilizarea lor în lumea afacerilor, cât și despre cum se pot folosi acestea în mod economic și ecologic.

 competiție națională, în cadrul căreia clase și școli din România se întrec pentru titlul “Fabrica de aer curat”, prin realizarea de reduceri emisii de gaze cu efect de seră din două surse:

– consumul responsabil de resurse, pe baza activităţii educaţionale „Fabrica de aer curat”, care implică elevii şi familiile acestora. 

– evenimente organizate în şcoală sau în comunitate pe teme ecologice, pentru reducerea de emisiilor de CO2. 

Te poți înscrie în competiție împreună cu colegii din clasa/școala ta, cu ajutorul unui profesor coordonator. Cadrele didactice care doresc să participe trebuie să aibă un cont activ de profesor pe site-ulwww.jaromania.org/profesori și să se înscrie la secțiunea Evenimente -> Fabrica de aer curat.

Calendarul competiției

  • Până pe 21 februarie 2014: Înscrierea profesorilor coordonatori
  • 24 februarie – 14 martie 2014: Derularea la clasă a activităţii introductive “Fabrica de aer curat”
  • 24 februarie – 11 aprilie 2014: Derularea competiţiei în clase și prin evenimente organizate în școală/comunitate
  • Până la 30 aprilie 2014: Trimiterea rapoartelor de participare de către profesorii coordonatori
  • Până la 16 mai 2014: Anunţarea câştigătorilor
  • 28 mai 2014: Premierea şcolii câştigătoare în cadrul Galei Business Hall of Fame®
– Activitate educațională specială – Laboratorul de energie verde – propusă spre derulare în cadrulSăptămânii Să știi mai multe, să fii mai bun! (7-11 aprilie 2014).
Prin participarea la activitatea „Laboratorul de energie verde”, vei:
  • înțelege cum pot fi folosite eficient sursele regenerabile de energie ca o metodă de a scădea semnificativ impactul negativ asupra mediului;
  • realiza, lucrând în echipă, afișe pentru descrierea unui magazin care folosește eficient energia verde. 

Te poți înscrie pentru a participa la activitate împreună cu colegii din clasa ta, cu ajutorul unui profesor coordonator. Cadrele didactice care doresc să participe trebuie să aibă un cont activ de profesor pe site-ul www.jaromania.org/profesori și să se înscrie la secțiunea Evenimente -> Laboratorul de energie verde.

sursa: jaromania.org

sursa foto: Mega Image

Monica BOSTAN

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.