Pretuieste sanatatea, un proiect de depistare a diabetului in Ploiesti

Pretuieste sanatatea, un proiect de depistare a diabetului in Ploiesti

In  Romania numarul persoanelor care sunt bolnave de diabet  creste ingrijorator de la un an la altul. Din statistiticile Ministerului Sanatatii numarul bolnavilor de diabet aflati in evidenta  se cifreaza la peste 80000 de persoane in timp ce IDF(International  Diabetes Federation ) estimeaza pentru Romania un numar de aproximativ 2000000 de bolnavi reprezentand mai mult de 10 % din populatia tarii.

La nivelul Municipiului Ploiesti existau in 2013  mai mult de 18700 de persoane aflate in tratament dar se estimeaza ca numarul real al persoanelor bolnave ar putea fi dublu.

Proiectul, castigat in cadrul concursului pentru Ong-uri  cu finantari nerambursabile de la bugetul local,  se adreseaza in special persoanelor de varsta a treia si se va desfasura in cadrul Cluburilor de informare si recreere pentru pensionari din municipiul Ploiesti.

Impreuna cu Scoala postliceala sanitara „Thoma Ionescu” care este partener in cadrul proiectului si care ofera personal sanitar calificat, se vor organiza campanii de testare a glicemiei avand ca scop depistarea de noi cazuri de diabet, informarea cetatenior privind riscurile bolii si educarea in acest sens.

Pentru informatii suplimentare; Angela Mihai, director executiv Asociatia Diabeticilor din Prahova, tel.0728 80 84 87,

e-mail:asociatiadiabetprahova@yahoo.com.

(241)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.