Prahoveanca Andreea Chitu, legitimata la Steua-Petrom Ploiesti a adus medalia de bronz Romaniei la C.M. de judo ( Paris)

Dupa ce , Alina Dumitru a ratat obtinerea unei medalii la Campionatul Mondial de judo  (Franta), in a doua zi a competitiei, colega sa de la Steaua Bucuresti-Petrom Ploiesti, Andreea Chitu,  a razbunat lacrimiile Alinei si a reusit sa castige bronzul.

Andreea a participat la categoria 52 kg, , participand in a-2-a grupa.

Inprimul meci , Chitu s-a impus numai in 15 in fata lui  Kathrin Frey ( Elvetia ).

In al-2-lea meci , sportiva noastra a revenit senzational, dupa o lupta grea cu Song Hui Jo ( Coreea de Nord).

In finala grupelor , Andreea a ajuns in urma descalificarii sportivei Erika Miranda, apoi a facut pasul in, in semifinalele competitiei, dupao victorie lejera , inin 30 de secunde , eliminand-o pe Laura Gomez ( Spania).

Insemifinale , prahoveanca a fost invinsa de campioana mondialaen-title , japoneza Yuka Nishida, si a urmat o “batalie” pentru bronzul mondial cu “gazda” Priscilla Gneto.

Dupa un meci greu,foarte echilibrat , Andreea Chitua reusit sa o invinga pe Priscilla .
performanta sportivei din Prahova,este foarte valoroasa deoarece , Andreea nu a mai participat la categoria 52 kg din 2006, atunci fiinf medaliata tot cu bronz la Campionatul Mondial de juniori. Campioana europeana de tineret, la categoria 57 kg, in 2010..

Andreea Chitu a adunat 200 de puncte in ierarhia mondiala si  a intrat in lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2012.

Gabriel Dima

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.