Plantăm fapte bune în România revine în județul Prahova

Plantăm fapte bune în România revine în județul Prahova

Plantăm fapte bune în România continuă seria  acțiunilor din acest an,  în  județul Prahova.  Sâmbătă, 5 aprilie, voluntarii vor completa plantările din anii precedenți. În 2012 și 2013, Plantăm fapte bune în România” a realizat împădurirea unei suprafețe de 3,5 hectare.

Sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 9.30, 140 de voluntari vor acționa în Breaza, unde au fost realizate deja împăduriri pe o suprafață de 3.5 hectare. Anii precendenți  au fost plantate diferite specii de copăcei (puieți de plop alb, păr, ulm, mălin, frasin și sălcioară). Anul acesta, la Breaza, vor fi realizate completări cu 1500 de puieți de frasin.

Plantăm fapte bune în România contribuie la rezolvarea unei probleme reale. Din cauza regimului de umiditate al solului și a puterii mari de eroziune a acestuia, precum și a conţinutului ridicat de carbonaţi şi a sărăciei substanţelor nutritive în sol, au loc eroziuni şi alunecări, acestea putând deveni un pericol pentru oraş. Pădurea creată va stabiliza terenul și va avea valoare peisagistică atât pentru Breaza, cât și pentru drumul ce leagă Valea Prahovei de București.

“Deși condițiile în care ne implicăm sunt dificile, voluntarii mobilizați de Plantăm fapte bune în România au înțeles cât de importantă este decizia lor de a contribui la rezolvarea unei probleme reale, cu care se confruntă comunitatea din Breaza de mult timp. Le mulțumim că ne sunt alături” a spus Ion Popa, coordonator județean Prahova.

Acțiunea este susținută de Primăria orașului Breaza, de voluntari din partea ZENITH Media, ALISTAR SECURITY, EUROLINES și LS TRAVEL cât și voluntari independenți. Alături de echipa  Plantăm fapte bune în România, va fi prezent și un grup de studenți ai Facultății de Silvicultură din Brașov. Acești studenți au contribuit la identificarea și marcarea puieților ce trebuie înlocuiți, iar în ziua acțiunii vor îndruma voluntarii în plantare.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor Plantăm fapte bune în România din 2014, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Acțiunile de primăvară vor cuprinde acțiuni și în județele Constanța, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița. 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.