Plantăm fapte bune în România acționează împotriva alunecărilor de teren la Breaza, județul Prahova

Sâmbătă 6 aprilie, echipa Plantăm fapte bune în România continuă să acționeze în județul Prahova, la Breaza, unde au fost realizate deja împăduriri pe un teren cu pantă considerabilă, pe care în toamna lui 2012 au fost plantate mai multe specii de copăcei. Anul acesta revenim, completăm și îngrijim zona împădurită cu puieți de plop alb, păr, ulm, mălin, frasin și sălcioară.

Cei 200 de voluntari care vor acționa la Breaza contribuie la rezolvarea unei probleme reale. Aici, datorită regimului de umiditate al solului și puterii mari de eroziune a acestuia, precum și conţinutului ridicat de carbonaţi şi sărăciei substanţelor nutritive în sol, au loc eroziuni şi alunecări, acestea putând deveni un pericol şi pentru oraş. Ținând cont de condițiile specifice și dificile de intervenție, înainte de acțiunea de voluntariat, în 3 aprilie terenul de la Breaza va fi pregătit și cu ajutorul a 30 de persoane private de libertate.

“Deși condițiile în care ne implicăm sunt dificile, voluntarii mobilizați de Plantăm fapte bune în România au înțeles cât de importantă este decizia lor de a contribui la rezolvarea unei probleme reale, cu care se confruntă comunitatea din Breaza de mult timp. Le mulțumim pentru că nu sunt indiferenți și ne sunt alături” a spus Ion Popa, coordonator județean Prahova.

Acțiunea de la Breaza este susținută de mai mulți parteneri din judetul Prahova: primăria oraşului Breaza, ANP Penitenciarul Ploiești, Inspectoratul Pentru Situații de Urgența Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Prahova, societatea Timken România S.A. din Ploiești, centrul medical Mediurg Ploiești dar și diverși parteneri naționali.

În această primăvară, la nivel național, Plantăm fapte bune în România  și-a propus împăduriri în 7 județe,  pe o suprafață totală de 17 ha de terenuri agricole degradate, care prezintă alunecări de suprafaţă ori de profunzime sau sunt afectate de fenomenul de deșertificare.

 

Plantăm fapte bune în Româniaesteo iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, programată a se derula pe o perioadă de 5 – 7 ani la nivel naţional. Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, semnalarea tăierilor de păduri ilgale, plantarea pe terenuri publice care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. Din 2011, Plantăm fapte bune în România a mobilizat 4850 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 78.700 de arbori forestieri, pe 31 hectare de teren neproductiv (agricol degradat, cu risc de alunecare, care prezintă alunecări de suprafaţă sau de profunzime, care sunt afectate de fenomenul de deşertificare).

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.