„Ora pământului”, marcată la Sinaia

„Ora pământului”, marcată la Sinaia

Sâmbătă, 29 martie 2014, Sinaia participă alături de alte oraşe din ţară ,la campania mondială  ”Ora Pământului”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sinaia.

Acestă campanie este un apel global la acţiune, care se adresează fiecărui cetăţean, fiecărui sinăian, fiecărei companii şi fiecărei comunităţi, un apel de responsabilizare, iniţiativă şi solidaritate pentru a construi un viitor sustenabil al planetei.

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea: “Ne-am alăturat acestei campanii și anul acesta, deorece consider că putem face acest efort minim, de a stinge lumina timp de o oră, pentru a proteja Planeta. Acest eveniment marchează și începutul Campaniei Verde Crud”. Am lansat sinăienilor provocarea de a fi primii care să stingă lumina.”

Pentru a marca acest eveniment, Primarul oraşului Sinaia a decis ca iluminatul public din Sinaia să fie oprit în intervalul orar 20,30 – 21,30. În acestă perioadă a fost solicitat sprijinul Poliţiei oraşului Sinaia, în vederea asigurării siguranţei circulaţiei rutiere.

Îndemnul de a participa la această campanie este “Fii primul care stinge lumina! și se adresează tuturor cetaţenilor, hotelierilor şi instituţiilor din oraş.

Pe 29 martie, la ora 20,30 oamenii de pe întreg mapamondul vor stinge lumina timp de o oră. Orașul Sinaia s-a alăturat acestui demers încă din anul 2009, când s-a sărbătorit pentru prima dată în România.

Monica BOSTAN

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.