Omagiu poetului Mihai Eminescu si Ziua Culturii Nationale Romane

Omagiu poetului Mihai Eminescu si Ziua Culturii Nationale Romane

Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești va marca și în 2018, ca în fiecare an, ziua dedicată poetului Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naționale Române.

Luni, 15 ianuarie 2018, la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”, va avea loc cea de-a VI-a ediție a Concursului județean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”. Competiția este destinată liceenilor prahoveni, care trebuie să pregătească un text reprezentativ din creația eminesciană. În cadrul evenimentului vor susține prelegeri despre opera poetului național și despre Ziua Culturii Române prof. Mădălina Paula Stefan şi prof. Iulia Dragomir, care vor coordona și un scurt moment poetic pregătit de elevi ai Colegiului Economic “Virgil Madgearu” Ploiești.

Înscrierile la concurs se pot face până pe data de 14 ianuarie 2018, printr-o cerere trimisă la sediul instituției din Ploiești, strada Eroilor nr. 1A, sau la adresa de e-mail gelunionescu@yahoo.com.

Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploiești continuă şi proiectul educațional “Aproape de Eminescu”, care se va desfășura, simultan, în școlile din județ sau din țară. Acesta se adresează în special elevilor, profesorilor de limba şi literatura română şi profesorilor din învățământul primar, care doresc să marcheze astfel împlinirea a 168 de ani de la nașterea poetului național. În data de 15 ianuarie 2018, în intervalul orar 9.00-12.00 (pentru cei care învață dimineața), respectiv 14.00-17.00 (pentru elevii care învață după-amiaza), vor fi alocate 15 minute unor activități precum lecturarea a diverse tipuri de texte din opera eminesciană, recitarea unor poezii sau a unor fragmente din creația poetului român de geniu, studii de caz, dezbateri pe marginea operei lui Mihai Eminescu, organizarea și prezentarea de expoziții de desen și/sau pictură inspirate din opera eminesciană, la nivelul clasei de elevi, anului de studiu. În 2017 proiectul a devenit internațional, anunțându-și participarea atât unități de învățământ din țară, cât și de peste hotare.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.