Moșul vine „Pentru Tine“ și schimbă destine!

Moșul vine „Pentru Tine“ și schimbă destine!

O nouă campanie a Grupului „Pentru Tine!“ a ajuns la final. Am aflat povești noi de viață, vi le-am prezentat, iar reacția voastră, a celor mulți, unii pe care i-am cunoscut, alții care ați dorit să rămâneți anonimi, n-a întârziat să apară. Aproape toate nevoile identificate în cazurile prezentate au avut rezolvare 100%. Ne bucurăm că fiecare campanie este mai bogată cu parteneri, cu voluntari, cu oameni care donează, oameni care își doresc să se implice pe termen lung în viața celor ale căror povești le aducem în atenția publică. În fața acestor gesturi, nu putem spune decât un mare MULȚUMESC!

Vă propunem o retrospectivă a acestei campanii cu momentul de atunci, dar și cu cel de acum!

  • Constantin Baicu – Povestea AICI

Pentru Costel lumea s-a mobilizat într-un timp record. Reacția celor mai multe persoane care-l cunosc a fost ceva de genul „nu știam de Baicu că e în situația asta. Dar de ce n-o fi spus nimic?!“. Din rușine, din demnitate, din speranța că va depăși singur momentul… Important este că am aflat și că Moș Crăciun i-a îndeplinit aproape 100% dorințele. Lumea l-a ajutat cu bani, cu lemne, cu alimente, cu oferte de job part-time pentru a câștiga ceva și a-și ocupa timpul liber, cu meciuri de baschet pe care să le arbitreze, cu sfaturi. Nu mai are părinți, nu mai are soră, dar ne are pe noi care-i suntem acum FAMILIA lui și suntem a naibii de numeroasă!

  • Povestea celor cinci orfane de mamă, din Vâlcănești – Aflați detalii AICI

Când este vorba despre copii care suferă, dorința de a ajuta este enormă. Pentru cele cinci fete și tatăl lor care face tot posibilul ca să nu le lipsească nimic, comunitatea prahoveană a reacționat foarte repede, oferindu-le de la bani, haine, alimente, jucării, rechizite, până la invitații la masa de Crăciun. Este bine să ne aducem aminte de aceste fete și peste timp. Vor avea nevoie de noi și când nu vor fi Sărbători, iar ajutorul constă, în principal, în a le oferi o nouă perspectivă, o imagine diferită de cea pe care o au acum și care se întinde tot atât cât ține Vâlcăneștiul.

  • Florentina Câmpeanu – Povestea AICI

Și pentru Florentina, copila care și-a „înfiat“ părinții, oamenii s-au mobilizat surprinzător de repede și de frumos. Datorită donațiilor, copila are acum în casa părintească o nouă sobă de teracotă, are lemne pentru întreaga iarnă și are toată aprecierea pentru dragostea pe care le-o poartă celor care i-au dat viață. Poate că sunt săraci cu sănătatea, cu intelectul, dar sunt bogați cu o fată care nu-i judecă, nu-i respinge, care abia așteaptă să primească învoire de la Spitalul Voila pentru a-i vedea și a fi sigură că și lor le este bine.

  • Ana și George Răcășanu „Muppets“ – Povestea AICI

Și ei sunt alți oameni care ne-au surprins prin povestea lor, prin hopul pe care-l au de trecut. Dar pentru sufletul lor, pentru modul în care înțeleg să se dedice celor care, poate, au mai puțin decât ei, lumea s-a mobilizat și i-a ajutat cu tot ceea ce au putut: lemne, bani, alimente, haine, o mașină…cu care să facă ce vor dacă o vor accepta, cu dotări pentru trusa de prim-ajutor a Anei. Iar din ceea ce-au primit, oamenii aceștia au dat, la rândul lor, mai departe.

  • Maria Pădure – Povestea AICI

Este luptătoarea noastră, un ghem de suflet care, fizic, suferă enorm. Maria a sensibilizat multă lume, iar în ajutorul ei și al familiei au sărit multe persoane. Nu îi putem da noi mai multă sănătate, dar va beneficia de un scaun nou, special adaptat nevoilor ei, are o căpriță care îi asigură parte din laptele necesar meselor ei. A primit, de asemenea, produse de la Nestle și pampersi, nr.6. Au fost persoane care i-au ajutat pe soții Pădure cu bani, ținând cont că se confruntă cu cheltuieli mari pentru sănătatea fiicei lor. Alți oameni care au aflat de povestea Mariei vor să-i ajute pe părinții ei cu tot ceea ce este necesar pentru construcția unei băi. În acest caz, ajutorul nu se oprește aici.

  • Iulia Vîlcu și mama „adoptivă“, Maria Manta – Povestea AICI

Sunt persoane care ți se lipesc inexplicabil de suflet. Iulia și mama ei, Maria, se regăsesc în acest gen de oameni. Pentru ceea ce-au înțeles ele să fie una pentru alta au primit toată aprecierea celor din jur. Iar mulți și-au dorit să fie Moș Crăciun pentru această familie, oferindu-le alimente, bani, piese noi de mobilier, un laptop și telefon nou, haine și multe alte mici atenții. Dar și această poveste continuă. Ține de noi să „scriem“ mai departe capitole frumoase pentru cele două eroine.

Cazuri prezentate în campaniile trecute și pe care le urmărim:

  • Maria Radea – Povestea AICI

Nu este dată să ajungem la femeia aceasta și să n-o găsim muncind. Fie că e vorba de serviciu, de treburile casei, de tăiat lemne, de zidărie, Maria Radea este prezentă. Pentru simplitatea, modestia, dorința și puterea de a merge mai departe suntem determinați să luptăm până la capăt alături de această femeie, până când va avea o nouă CASĂ și, din nou, noțiunea de ACASĂ.

Pentru ea, am pledat la Cercul de Donatori, unde am strâns aproape 1000 de Euro, pentru ea s-au scos la „licitație“ motocicliștii de la Happy Street Brotherhood MF și tot pentru ea, Andreea Rădulescu și absolventele Hollywood Beauty Academy au organizat o sesiune de make-up, iar alte persoane i-au oferit, după putință, diverse sume de bani. Dar ajutorul nu se oprește aici. Așteptăm primăvara, iar promisiunile sunt mari și sunt din partea unor OAMENI DE CUVÂNT! Avem dorința și speranța ca viitoarele Sărbători de iarnă să le petreacă în noua casă, iar micuța Rebeca să scape de spaima că orice mașină de pompieri pe care o vede sau o aude merge ca să stingă focul care i-a ars colțișorul copilăriei ei.

  • Petrică Lungeanu – Povestea AICI

Modul în care s-a schimbat viața celor doi este un important impuls pentru noi să continuăm acțiunile de acest gen. Dacă anul trecut era disperată că nu are cu ce să-i facă pomenile soțului ei, anul acesta am găsit-o pe Nicoleta Lungeanu făcând pachete pentru colindători, dar pregătindu-se să fie și Moș Crăciun pentru o fetiță din sat care trece oarecum prin aceeași situație cu care s-a confruntat Petrică. În ceea ce-l privește pe băiat, încă îl apasă dorul de tată, dar este un năzdrăvan care urmează cursuri de canto și de orgă, care-i umple mamei lui timpul și sufletul, care are, de ceva timp, și un motan. Pe Nicoleta Lungeanu o găsiți în continuare, de luni până vineri, la atelierul de reparat încălțăminte, pe strada M. Kogălniceanu, unde se bucură că are de lucru și că-și poate asigura, din munca ei, ziua de mâine.

Am ajuns și la alte familii, persoane ale căror povești încă n-au fost mediatizate, dar și la casele de tip familial de pe Muscel – Câmpina, la beneficiarii Adăpostului de noapte, tot din Câmpina, dar și la copiii cu diverse afecțiuni psihice, internați la Spitalul Voila.

Nu vom aștepta noi Sărbători pentru a vă prezenta poveștile oamenilor de lângă noi. Activitatea Grupului de voluntariat „Pentru Tine!“ este una continuă, motiv pentru care ne-am propus ca, lunar, să vă aducem la cunoștință, cel puțin, un caz social în care, împreună cu voi, să fim cei care schimbăm destine.

Text și foto: Liliana și Cristi Minculescu

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.