Olimpiada Internatională de Stiinte ale Pamantului a premiat un tanar din Ploiesti

Olimpiada Internatională de Stiinte ale Pamantului a premiat un tanar din Ploiesti
Medalie de argint pentru Alexandra Alexiu, de la CNMV Ploiești, la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului

Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești și-a îmbogățit palmaresul, după ce eleva sa, Alexandra Alexiu, s-a întors acasă cu medalia de argint obținută la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), desfășurată în perioada 20 – 27 august, în Japonia, la Tsu.
Este a doua oară când un elev al colegiului ploieștean urcă pe podiumul acestui concurs, după ce, în 2014, Alexandru Zancă aducea, de asemenea, la Ploiești, o medalie de argint.
Lotul olimpic al României a cucerit, anul acesta, trei medalii de argint şi o medalie de bronz la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului. În afară de Alexandra Alexiu, de la CNMV Ploiești, argint au mai obținut Hakan Calila (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Tudor Pipirig (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi). Diana-Gabriela Oprea (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău) a fost medaliată cu bronz, informează un comunicat al Ministerului Educației. Demn de remarcat este faptul că trei dintre unităţile de învăţământ din care provin laureaţii din acest an au avut premianţi şi la ultimele două ediţii: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa (2014 şi 2015), Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi (2015) şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti (2014).
La Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului 2016 au participat 100 de elevi din 26 de ţări.

sursa: http://www.telegrama.ro/educatie/item/52723-medalie-de-argint-pentru-alexandra-alexiu,-de-la-cnmv-ploie%C8%99ti,-la-olimpiada-interna%C8%9Bionala-de-%C8%99tiin%C8%9Be-ale-pamantului.html

(59)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.