Munca în echipă! 26 de elevi câmpineni pun încă o cărămidă la noua casă a unei familii din Comarnic

Munca în echipă! 26 de elevi câmpineni pun încă o cărămidă la noua casă a unei familii din Comarnic

Au 10 și 11 ani, sunt la un pas de a termina clasa a IV-a, dar vor forma în continuare echipă în a duce la bun sfârșit un proiect îndrăzneț: cel de a ridica sau a contribui în mare măsură la construcția unei noi case pentru familia Radea, din Comarnic. Cea veche a fost mistuită de flăcări. În prag de 1 iunie, cei 26 de elevi câmpinei ai Alinei Bârsan nu se gândesc cum se vor distra de ziua lor, ci cum vor aduce un zâmbet pe fața brăzdată de lacrimi a Mariei Radea.

„M-am gândit ce-i pot eu învăța pe elevii mei? Știu că nu vor ajunge genii, că adunarea, scăderea, cititul le-ar fi fost predate de către oricine dintre colegii mei. Dar, după anii petrecuți împreună, de un lucru sunt sigură, că vor rămâne uniți, prieteni și vor ajunge OAMENI“. Sunt cuvintele Alinei Bârsan (foto), învățătoare la Școala Generală „B.P. Hasdeu“, din Câmpina, un dascăl care a înțeles că educația înseamnă mai mult decât o programă școlară. A vrut să descopere și să scoată în evidență ceea ce au copiii mai bun în ei: suflet, creativitate, spirit de echipă, viziunea și prietenia pe termen lung. Și a reușit!

 

Astfel, i-a mobilizat pe cei 26 de copii ai ei, așa cum îi consideră, să se implice în acțiuni filantropice. Au început prin a se ajuta ei între ei, astfel încât în clasa lor să nu existe diferențe sau, cel puțin, la școală să nu fie vizibile. Au mers mai departe și au decis să ofere bucurie și altor persoane greu încercate de viață. Așa, au aflat despre cazul Mariei Radea, din Comarnic, a cărei casă a ars în prag de Sărbătorile de iarnă. Cum aveau niște bani strânși din vânzarea brățărilor realizate de ei din inele elastice și colorate, copiii au decis să fie ei cei care pun piatra de temelie a noii locuințe. Astfel, în Săptămâna Patimilor, Maria Radea se trezea cu un clasă întreagă în curtea ei, dar și cu mașină încărcată cu BCA-uri și ciment, la care au contribuit, pe lângă elevi, și câțiva membri ai Grupului „Pentru Tine“. CITIȚI AICI. Impresionați de drama femeii, a simplității ei, a exemplului de demnitate, dar și plini de entuziasmul sentimentului de a face bine, copiii au decis să meargă mai departe cu construcția noii case. S-au pus pe lucru, au meșterit noi brățări pe care le-au vândut, au mai donat și din propria pușculiță și, astfel, au strâns 500 de lei, iar zilele următoare pleacă, din nou, la cumpărături. Banii le ajung pentru a ridica doi pereți din BCA. Poate pentru unii este un „nimic“, dar pentru ei este o mare realizare. Cei 26 de copii sunt un exemplu de omenie, o dovadă a faptului că dacă vrei să faci un bine, îl poți realiza la orice vârstă…cu un pic de susținere.

Pentru Maria Radea, lucrările la noua locuință merg însă greoi. Și asta din cauza faptului că nu are mână de lucru și nici bani ca să plătească oameni care s-o ajute la partea de zidărie. Singurul ajutor, fratele ei, este plecat, momentan, la muncă în străinătate. Speră ca, la toamnă, când va reveni la Comarnic, în concediu, să reușească împreună să ridice cât mai mult din noua locuință.

AFLAȚI AICI POVESTEA MARIEI RADEA

Însă, până atunci, orice ajutor atât cu bani, materiale de construcție, dar mai ales cu mână de lucru este binevenit! Sau puteți cumpăra o brățară făcută de către elevii de la „B.P. Hasdeu“. Copiii vor continua și ei, în măsura în care vor putea, să o ajute pe Maria Radea, pentru că, înainte de toate, vor să o recompenseze pe cea care le-a fost mentor în anii de școală primară, Alina Bârsan, prin a-i demonstra că au învățat cea mai de preț lecție, a OMENIEI!

Liliana Maxim Minculescu

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.