Mosnenii – Zestrea Comunei Bertea Prahova

Comuna Bertea a fost dintotdeauna o localitate în care tradiţiile, obiceiurile şi rădăcinile strămoşeşti au fost păstrate cu sfinţenie.

Pentru ca aceste valori să nu se piardă, pentru a fi cunscute şi lăsate moştenire urmaşilor, membrii grupului vocal-instrumental bărbătesc al Căminului Cultural Bertea constituit în iarna anului 2009 şi-au dat mâna şi au contribuit la realizarea mai multor episoade în cadrul emisiunii “Zestrea romînilor” la TVR 1. Filmările s-au efectuat în mai multe etape şi au avut ca scop reconstituirea obiceiurilor vechi, conservarea tradiţiilor populare. Această acţiune, împreună cu echipa de realizatori a TVR 1 a dat un plus de încredere activităţii desfăşurate în cadrul Căminului Cultural Bertea, motiv pentru care la propunerea şi iniţiativa d-lui instructor-coordonator TITI GHINEA a demarat un îndrăzneţ proiect începând cu data de 1 Decembrie 2011.

Grupul Vocal-instrumental Bărbătesc al Căminului Cultural Bertea primeşte un nume “MOŞNENII”, parcă desprins din istoria neamului românesc, poate cel mai potrivit într-o corelare perfectă cu costumele, recuzita dar şi cu cele mai frumoase căntece bătrâneşti care au răsunat pe tot cuprinsul ţării noastre şi nu numai, într-un debut spectaculos la Favorit TV.

Gratiela

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.