Marele Război – expozitie in strada la Valenii de Multe

Marele Război – expozitie in strada la Valenii de Multe

intrare-muzeul-memorial-nicolae-iorgaMiercuri, 20 aprilie 2016, ora 9.30, la Muzeul Memorial ”Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte, str. G. Enescu, nr. 3, va avea loc vernisajul expoziției temporare, în aer liber ”Marele Război. Neutralitatea”, din cadrul proiectului ”Muzeul din Stradă”.

Expoziția va putea fi vizionată până la data de 30 iunie 2016 și se adresează publicului larg, indifferent de vârstă, având un puternic impact emoțional.

Materialul prezentat ilustrează contextul european în care s-au desfășurat primii doi ani ai războiului, dar și starea de spirit a poporului român, din acele timpuri.

Privitorii vor recunoaște în imagini personalități istorice și vor descoperi informații inedite referitoare la momentele de cumpănă traversate de români alături de popoarele europene implicate în război.

Cu ocazia acestei expoziții dorim să amintim publicului o perioadă zbuciumată din istoria umanității, din care nu au lipsit actele de eroism și patriotismul pe scena tragică europeană, cutremurată de durere și sacrificiu.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.