La Sinaia se deschide „Targul cu bunatati”

Gustul si parfumul produselor traditionale, pregatite ca la mama acasa, au un loc aparte in amintirile multora dintre noi,

mai ales ale acelora obligati de lipsa de timp sa cumpere de pe rafturile primului market intalnit in cale. Ca urmare, initiativa organizarii unui “Targ cu bunatati“, care sa aduca in centrul unor mari orase produse alimentare traditionale, obiecte de uz gospodaresc si decoratiuni realizate de mesteri ce pastreaza, din generatie in generatie, secretul unor vechi mestesuguri, nu poate sa fie decat de apreciat. Cea dintai editie a unui asemenea targ va fi deschisa vineri, 1 aprilie, la Sinaia, in Parcul “D.Ghica”. Timp de trei zile, pana pe 3 aprilie a.c., localnicii si turistii vor gasi nu numai o varietate mare de produse, ci si ceva din atmosfera unica a locurilor in care, dupa legi scrise si nescrise ale comertului, se vinde, se cumpara, se gusta din marfa expusa, se schimba, in tihna, o vorba-doua intre negustori si cumparatori, ca “la targ”. Cei mai bine de 40 de producatori traditionali vor aduce spre vanzare branzeturi de la Bran, preparate din carne de oaie si porc de la Lapusel, cozonaci, prajituri si placinte de la Somcuta, pastrav, magiun de Topoloveni, dar si dulceturi brasovene,sucuri naturale de la Valea Mare, miere, turta dulce,

Detalii in Ziarul Prahova

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.