„Julie şi Julia”

„Julie şi Julia”

 

Aşa cum v-am obişnuit, vă vom adresa în fiecare zi o invitaţie la lectură, graţie inimosului colectiv al Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, care continuă astfel, ceea ce Profesorul Nicolae Boaru a clădit atâţia ani :”Dragul de carte!” Astăzi vă propunem: “”Julie şi Julia””, de Julie Powell.

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

Editura Curtea Veche

365 de zile, 524 de retete, o micuta bucatorie de apartament — sau despre cum si-a riscat o fata casnicia, slujba si sanatatea mintala pentru a deprinde arta vietii

Ajunsa la vârsta de 30 de ani si împotmolita într-o slujba de secretara fara perspective, Julie Powell se hotaraste sa demareze un ambitios proiect: sa gateasca într-un an 524 de retete din cartea Mastering the Art of French Cooking, scrisa de nonconfor­mista Julia Child. Numai ca retetele nu sunt nici simple, nici putine si nici foarte clar explicate.

Julie se pune pe gatit si — la sugestia lui Eric, sotul sau (care se manifesta sur­prinzator de tolerant si iubitor) — începe sa?si consem­neze aventurile gastronomice pe un blog, spre deliciul cititorilor ei. Întâlnirea dintre Julie si Julia se dovedeste a fi un punct de cotitura. Arta de a gati se transforma treptat în arta de a trai frumos. Retetele se succed ametitor, cu gusturi si arome tot mai diverse si mai complicate, cititorul descoperind în cele din urma reteta bucuriei — adica însasi esenta vietii.

Teribil de sincera, amuzanta, ironica si spon­tana, Julie Powell îsi asterne viata pe hârtie. Ceea ce rezulta e o carte savuroasa despre fericirea aflata la îndemâna. si despre cum putem gasi împlinirea cautând o simpla iesire din rutina.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.