Invitatie Premiera Oficiala Barbierul din Sevilla

Invitatie Premiera Oficiala Barbierul din Sevilla

Teatrul pentru copii Ciufulici va invita la Premiera oficiala a spectacolului Barbierul din Sevilla, scenariul si regia Traian Savinescu, scenografia Eugenia Jianu, miercuri, 8 octombrie, ora 18.30, in sala Teatrului Toma Caragiu Ploiesti. In distributie ii puteti vedea pe Nelu Neagoe (Figaro), Mihaela Rus (Rosina), Lucian Orbean (Bartolo),Alina Medoia (Almaviva), Dana Vulc (Bertha), Paul Niculae (Basilio), Catalin Radulescu (Ofiterul ).

Opera comica plina de savoare va prinde viata prin intermediul iscusitilor artisti papusari, în versiunea adaptata special de Traian Savinescu pentru micii spectatori. Acestia vor urmari peripetiile hazlii ale contelui Almaviva îndragostit de tânara si frumoasa Rosina, pe care reuseste în cele din urma sa o ia de sotie, ca urmare a întâmplarilor puse la cale de iscusitul Figaro.

Spectacolul dureaza 55 minute si va fi urmat de doua lansari de carte pentru copii, ale editurii Cartile Tango, ce vor avea loc in foyerul teatrului in prezenta doamnei Alice Nastase Buciuta, autoare si redactor-sef al revistei Tango :

Harababura. Carte pentru cei ce stiu sa recite-un poeziu – Cristian Badilita

Scriitorul Cristian Badilita cucereste în joaca taramul magic al poeziei, instaurand Harababura în lumea versului pentru copii si facandu-i pe toti cei mici sa îsi doreasca sa-i învete poemele si sa-si aseze sfanta inocenta la umbra lor. Cartea este splendid ilustrata de artista Malvine Mocenco, care a realizat special pentru acest volum 19 tablouri.

Povestea a doi pui de tigru numiti Ninigra si Aligru – si alte poezii – Nina Cassian

Volumul, prezentat intr-o grafica deosebita, te tine captiv in povestea superba a tigrisorilor inventivi si sentimentali, care infrunta neprevazutul si disperarea, care iubesc si traiesc intr-un continuu suspans, intr-o continua cautare, intr-o lume plina de elemente fantastice, exotice, surprinzatoare. In afara de povestea tigrisorilor, cartea mai cuprinde cateva poezii celebre ale Ninei Cassian: “Eu si tata”, “Printul Miorlau”, “Domnisoara de smantana”, “In Tara lui Mura-n gura”, “Cea mai crunta dintre fiare”, “Lizuca uituca”. O carte pentru copiii nostri si pentru copiii care am fost candva.

(160)

Impreuna dam mai departe stirile de bine!

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.