Invitatie la audiere publica

Viitorul acestei natiuni sta in tinerii ei. Lipsa de preocupare a guvernantilor fata de problemele lor nu este o problema de data recenta. Romania este pe ultimele locuri din Europa, în privința protecției sociale, în ansamblul ei. Lipsa unor reglemetari stricte in domeniul legislatiei muncii pentru tinerii absolventi ingreuneaza accesul acestora pe piata muncii.

In contextul crizei mondiale prelungite, dezinteresul statului fata de tineri poate avea un efect zdrobitor pe termen lung, avand in vedere ca, an de an atat absolventii de liceu cat si cei de facultate sunt dezorientati de oferetele existente pe piata muncii. Acestea sunt din ce in ce mai putine si, de cele mai multe ori, neconforme cu pregatirea lor.

Lipsa unui cadrul legislativ adecvat pentru tinerii absolventi lasa la latitudinea patronilor un segment al pietei muncii important pentru dezvoltarea tarii in plan socio-economic. Impactul, pe orizontala, se repercuteaza si asupra pensionarilor deoarece raportul dintre numarul contribuabililor activi (angajati, printre care se pot regasi si tinerii absolventi) si cei pasivi (pensionari) este subunitar.

Detalii pe: www.ucenicii.incomodph.ro/

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.