ÎNVĂŢĂMÂNT ROMÂNESC CU BANI EUROPENI

În perioada 26 februarie – 3 martie 2012,două grupuri de inspectori din Inspectoratul Școlar Județean Prahova (ISJPH) și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) se vor deplasa în Suedia și Scoția, pentru a avea schimburi de experiență cu inspectorii școlari din țările respective.
După cum stim cu toții, proiectele europene sunt foarte importante pentru atragerea de fonduri pentru țara noastră. Inspectoratul Școlar Județean Prahova are 6 proiecte pe fonduri europene în derulare, iar printre acestea se numără și Proiectul „Calitate în managementul unitații școlare” (CMUS).
Acest proiect se desfășoară pe o perioadă de 3 ani (2010 – 2013), iar partenerii acestui proiect sunt:  Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), Asociaţia Shotron, Bucureşti, Standing International Conference of Central and General Inspectorates of Education (SICI). Obiectivul acestui proiect este de a îmbunataţi procesul de management al şcolilor prin dezvoltarea competenţelor resursei umane implicate în elaborarea şi evaluarea documentelor manageriale.
Deoarece suntem într-o perioadă de tranziţie a legislaţiei în educaţie, inspectorii şcolari sunt interesaţi să înveţe şi din experienţa altor state europene și exemplele pozitive să poată fi preluate şi în sistemul românesc de învăţământ.
Oare ce impresii ne vor împartăşi domnii inspectori si doamnele inspectoare cand se vor întoarce din Scoţia şi Suedia?

Georgescu Andrei – Theodor

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.