”Interpretarea jungiana a viselor”

”Interpretarea jungiana a viselor”

 

Aşa cum v -am obişnuit vă vom adresa în fiecare zi o invitaţie la lectură, graţie inimosului colectiv al Bibliotecii Judeţene “Nicolae Iorga”, care continuă astfel, ceea ce Profesorul Nicolae Boaru a clădit atâţia ani :”Dragul de carte!” Astăzi vă propunem: ”Interpretarea jungiana a viselor”, de  James A. Hall.

Lectură plăcută!

Monica BOSTAN

Editura Herald

Traducerea: Laura Chirodea

„Visele sunt entităţi misterioase asemănătoare mesajelor venite din partea unui prieten necunoscut, care este grijuliu, dar obiectiv. Scrisul de mână şi limbajul său sunt uneori neclare, dar nu există niciodată vreo îndoială cu privire la preocuparea lui faţă de binele nostru suprem – care poate fi diferit de starea de bine pe care ne-o imaginăm noi pentru noi înşine.
Smerenia este necesară. Nici un vis nu este vreodată înţeles pe deplin; evenimentele viitoare şi visele viitoare pot modifica ceea ce în prezent pare a fi o interpretare completă. Trebuie întotdeauna să fim conştienţi de caracterul misterios al viselor, care se află la limita înţelegerii noastre cu privire la creier şi minte, conştient şi inconştient, viaţă personală şi viaţă transpersonală.”
Fascinaţia umană în a înţelege mecanismul complex al formării viselor, precum şi simbolismul lor, va găsi un excelent suport în cartea de faţă. Distanţându-se de abordarea freudiană conform căreia rolul visului ar fi acela de „gardian al somnului, vigilent în faţa iruperii impulsurilor refulate”, „Interpretarea jungiana a viselor” va considera fiecare vis precum expresia directă a inconştientului. Astfel cititorului i se oferă, într-un limbaj destul de accesibil, un punct de plecare în descifrarea semnificaţiei viselor.
Sunt analizate toate aspectele psihicului uman, pornind de la structurile identităţii, până la diagnosticarea problemelor. Fiind o carte pentru cei familiarizaţi cu terminologia psihanalizei, eşti totuşi plăcut surprins de această abordare accesibilă. Iar dacă te afli într-o continuă sete de cunoaştere, „Interpretarea jungiană a viselor” va fi o experienţă extrem de satisfăcătoare.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.