Info-chioscuri cu informatii despre cum pot fi accesati banii europeni la sate

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) doreste infiintarea unui sistem de info-chioscuri in zonele rurale pentru a oferi informatii fermierilor in vederea accesarii fondurilor europene pentru agricultura.

Achizitionarea, instalarea de terminale si mentenanta acestora vor fi finantate de catre MADR prin programele de asistenta tehnica prevazute din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala. De asemenea, la nevoie, Ministerul Agriculturii ar putea finanta un abonament pentru Internet necesar functionarii corespunzatoare a acestor info-chioscuri.

Totodata, MADR considera ca obiectivele tip „info-chioscuri” pot fi amplasate in sediile primariilor din zonele rurale. Pentru implementarea acestui proiect, Ministerul Agriculturii propune semnarea unui acord cu Ministerul Administratiei si Internelor pentru a facilita colaborarea cu Prefecturile si Consiliile Locale.

Agricultorii care vor dori sa acceseze informatiile puse la dispozitie prin intermediul info-chioscurilor vor fi indrumati de catre angajatii institutiilor aflate in subordinea celor doua ministere implicate in acest proiect.

Scopul programului initiat de MADR este de a creste eficienta si de a simplifica procedurile de completare a cererilor de sprijin din fonduri europene. Informarea la nivel local cu privire la programele finantate din fonduri comunitare este o prioritate a Ministerului Agriculturii, iar acest program vine in completarea campaniilor de informare derulate de institutiile subordonate.

Sursa: MADR

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.