Balkan meets East- Provocari similare in domeniul tineretului si sportului – Comunicat de presa

”Balkan meets East- Provocari similare in domeniul tineretului si sportului?”

”Liga pentru Educatie, Cultura si Sport” LECS, in parteneriat cu ”International Sport and Culture Association” ISCA si ”Association for Dialogue, Culture and Sport” ADCS au organizat in perioada 16-22 decembrie 2010, seminarul ”Balkan meets East” in localitatea Predeal, Romania.

Acest eveniment realizat atat cu sprijinul “Comisiei Europene” prin programul “Tineret in Actiune” cat si cel al “Consiliului Europei” a avut 24 de participanti cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani, din 16 tari din zona balcanica si estul Europei (Serbia, TFRYOM Macedonia, Slovenia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Albania, Croatia, Kosovo sub rezolutie UN, Romania, Bulgaria, Grecia, Moldova, Ucraina, Rusia si Belarus) si de asemenea din Danemarca, tara partenera in proiect.

La originea proiectului a stat filosofia „sportul pentru toti” pe care LECS, ISCA si ADCS o au in comun, impreuna si cu ceilalti parteneri: sportul ca metoda de imbunatatire a dialogului intercultural, de crestere a incluziunii sociale si de a apropria oamenii ajutandu-i sa petreaca timp de calitate impreuna intr-un mod sanatos.

Scopul training-ului “Balkan Meets East” a fost acela de a crea un spatiu propice pentru dezvoltarea de competente pentru participanti in ceea ce priveste cooperarea regionala in Balcani si Estul Europei in domeniul activitatilor pentru tineri.

S-a pus accent pe activitati de educatie non formala prin care participantii au dobandit abilitati in domeniul dialogului intercultural, al diversitatii culturale, leadershipu-ului si managementului de proiect. Alte teme abordate au fost participarea activa, “sportul pentru toti” ca si instrument social si dialogul intercultural.

Pe perioada sederii noastre la Predeal am avut ca invitati pe domnul Mihai Androhovic, vicepresendinte Federatia Romana Sportul pentru Toti, ce a prezentat activatile organizatiei sale si a condus un workshop prin care a imbinat activatatea fizica cu obiective practice de invatare, si de asemenea domnisoara Teodora Ciripoiu din partea Clubului pentru Natura si Turism, care a prezentat participantilor conceptul de Eco-marathon.

In urma evenimentului “Balkan Meets East” participantii au stabilit colaborari intre ei si au fost inspirati punand bazele in vederea realizarii de viitoare proiecte in domeniul tineretului si sportului.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.