In Ploiesti sunt organizate cursuri de calificare gratuite pentru victimele violentei in familie si a persoanelor cu dizabilitati

In Ploiesti sunt organizate cursuri de calificare gratuite pentru victimele violentei in familie si a persoanelor cu dizabilitati

Proiectul “Servicii integrate de sprijin pentru victimele violentei in familie si persoanelor cu dizabilitati” propune o serie de activitati adresate dezvoltarii capitalului uman (activitati de formare), vizeaza facilitarea participarii pe piata muncii a persoanelor vulnerabile si adreseaza o serie de masuri celorlalti actori din cadrul comunitatilor (angajatori, autoritati locale) pentru a spori flexibilitatea pietei muncii si a promova incluziunea. Formarea profesionala din cadrul proiectului se va adresa unui numar mare de beneficiari si va fi un proces puternic adaptat la piata muncii si la nevoile persoanelor din grupul tinta. Toate calificarile profesionale oferite in cadrul proiectului vor fi stabilite in urma unei analize a pieţei muncii, marind substantial sansele de angajare ale persoanelor din grupul tinta. Astfel prin „Imbunatatirea accesului si participarii persoanelor vulnerabile la piata muncii” sunt propuse instruiri personalizate pentru dezvoltarea competentelor de baza si calificarilor in afara sistemului de educatie formal. Aceasta abordare este prioritara pentru grupul tinta al proiectului, ale carui grad de participare la sistemul de educatie formal este foarte scazut (in special pentru persoanele cu dizabilitati). Prin functionare celor 4 Centre de Sprijin Integrat proiectul pune bazele unei abordari integrate, care combina programe de dezvoltare personala cu programe de formare profesionala, agregand metode diverse cum sunt consilierea si informarea, formarea, medierea, menite sa creasca in mod direct capacitatea de a ocupa un loc de munca si implicit angajabilitatea grupurilor vulnerabile. In acelasi timp proiectul promoveaza si contribuie direct la dezvoltarea parteneriatul public privat din mai multe perspective, deziderat mentionat in mod specific in documentele programatice DCI si POSDRU.

Obiective:

Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea si facilitarea accesului la Servicii Sociale Integrate, psiho-medico-sociale prin consiliere psihologica, psihiatrica, juridica, pentru 450 de persoane victime ale violentei in familie, si 200 persoane cu dizabilitati, prin cresterea participarii acestora la viata economica si sociala, promovarea unui mediu de viata sanatos si sensibilizarea si constientizarea societatii civile, liderilor de opinie si reprezentantilor administratiei publice centrale si locale asupra fenomenului violentei in familie.

 Obiectivele specifice sunt:

1) Furnizarea de programe de formare profesionala pentru dezvoltarea competentelor si calificarilor de baza, adaptate atat pietei muncii, cat si nevoilor grupului tinta. 650 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile (450 de persoane victime ale violentei in familie, si 200 persoane cu dizabilitati, vor urma un curs de calificare/recalificare, pe domenii adaptate pietei muncii si nevoilor beneficiarilor.

2) Furnizarea serviciilor sociale integrate reprezentand servicii de informare, consiliere psihologica si consiliere psihiatrica, consiliere vocationala, juridica, asistenta pentru identificarea oportunitatilor de angajare prin intermediul a 4 Centre de Sprijin Integrat, pentru victimele violentei in familie si persoanelor cu dizabilitati.

3) Dezvoltarea serviciilor de informare, asistenta juridica si consiliere on line astfel incat membrii grupului tinta format din victime ale violentei in familie sa poata regasi armonia in familie si echilibrul emotional prin intermediul “unui numar de telefon gratuit” Call center-ului pus la dispozitia grupului tinta;

4) Sensibilizarea si constientizarea societatii civile, liderilor de opinie si reprezentantilor administratiei publice centrale si locale, asupra fenomenului violentei in familie prin realizarea unei campanii media, emisiuni pe tematica violentei in familie si a discriminarii.

5) Schimbarea atitudinii sociale privind persoane cu dizabilitati, prin derularea unei campanii de informare si promovare privind abilitatile persoanelor cu dizabilitati, si sensibilizarea comunitatii cu privire la necesitatea promovarii incluziunii sociale.

Locaţia: Bucuresti, Giurgiu, Ploiesti, Cluj

Aplicant: Fundatia Pretuieste Viata

Parteneri:  Fundatia Estuar, Asociatia Telefonul Copilului, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Secor 6

Servicii integrate de sprijin pentru victimele violentei in familie si persoanelor cu dizabilitati – ID 143222

Finantator: Ministerul Muncii Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice – OIR POSDRU Bucuresti Ilfov

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.