In Baicoi dezvoltarea comunitati este posibila si cu implicare cetateneasca

Desi Baicoi se afla numai la 20 de km de Ploiesti, in centrul unei regiuni petroliere de traditie, si la mica distanta de un coridor mare de circulatie, conform ultimelor date pentru gradul de ocupare a fortei de munca rata somajului de 2.5% este inferioara ratei judetene de 3,5%. Mai mult, societatea civila in Baicoi este slab dezvoltata, din organizatiile existente la nivel local numai una fiind mai vizibila.

In acest context, Baicoi are nevoie de cetateni implicati in dezvoltarea sustenabila a propriei comunitati. Prin proiectul Cetatenie activa in Baicoi, Fundatia PACT cauta cetateni activi din localitate care doresc sa participe la dezvoltarea propriei comunitati prin formarea unei organizatii comunitare. Astfel, ei vor putea sa identifice problemele din comunitate, sa propuna solutii din interior si sa actioneze pentru a le implementa prin mobilizarea eficienta a resurselor locale. De asemenea, prin acest proiect, Fundatia PACT incurajeaza colaborarea dintre organizatia comunitara si autoritatea publica locala pentru realizarea unui plan de dezvoltare locala.

O prima actiune desfasurata la nivel local si facilitata de Fundatia PACT a fost dezbaterea Participarea cetatenilor la sedintele de consiliu ar trebui sa fie obligatorie organizata pe 28 septembrie 2012 cu sprijinul Liceului Tehnologic Constantin Cantacuzino si al primariei orasului Baicoi.  Dezbaterea a facut parte si din cadrul Saptamanii Participarii Cetatenilor, un proiect al Retelei Participarii Cetatenilor (Citizens Participation Network) care scoate in evidenta implicarea cetatenilor si a comunitatilor din care ei fac parte. Poze de la eveniment, puteti gasi aici.

Astfel, daca sunteti sau cunoasteti persoane care doresc sa se implice pentru a forma un grup de initiativa pentru a stimula participarea locuitorilor din orasul Baicoi, ne puteti contacta la georgiana@fundatiapact.ro si/sau +40 726 772 716. Ne vom bucura sa venim la Baicoi sa va povestim mai multe despre pasii proiectului.

Fundatia PACT contribuie la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor prin promovarea initiativelor locale si regionale, a parteneriatului si a responsabilitatii sociale. Oferim instruire, consultanta, facilitare si mica finantare grupurilor interesate sa deruleze proiecte comunitare si afaceri sociale sau culturale pentru dezvoltarea comunitatilor pe care le reprezinta. Pana in prezent am finantat 95 de proiecte comunitare in comunitati mici si mijlocii din sudul Romaniei, am facilitat crearea a peste 150 de parteneriate si am imbunatatit viata a peste 6.000 de persoane din medii dezavantajate.

Acest material este parte a proiectului “Cetatenie activa in Baicoi” implementat de Fundatia PACT cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sustinut de Petrom, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Proiectul Cetatenie activa in Baicoi este sustinut de urmatorii parteneri media RFI, Romania Pozitiva, Eurodesk, StiriONG, InspireBusiness, Gala Societatii Civile.

Persoana de contact:

Georgiana Cune

Manager de proiect

georgiana@fundatiapact.ro

+40 726 772 716

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.