Ieri a fost validat noul Consiliu Local al Municipiului Ploiesti iar noul primar,Iulian Badescu a depus juramantul

Intr-o  atmosferă caldă şi la propriu şi la figurat,ieri , la sedinta de constituire a Consiliului Local, au fost validaţi consilierii alesi prin vot in data de 10 iunie.
Cum sala de 200 de locuri aleasa initial pentru desfasurarea sedintei, n-a putut face fata multimii de jurnalisti si de simpatizanti ai noii conduceri locale iar lipsa aerului conditionat isi facea din plin simtita  prezenta,organizatorii au pus la dispozitie Sala „Europa” mult mai incapatoare si mai racoroasa.

Ordinea de zi a cuprins patru puncte si anume: proiectul de hotarare privind constituirea Comisiei de Validare a Consiliului Local, proiectul de hotarare privind validarea mandatelor consilierilor alesi la data de 10 iunie, proiectul de hotarare privind declararea ca legal constituit a Consiliului Local al Municipiului Ploiesti si proiectul de hotarare privind alegerea Presedintelui de Sedinta.
Dezbaterile au durat aproximativ doua ore,cei 27 de consilieri fiind votati in unanimitate cu 26 de voturi „pentru”,nici un vot „impotriva” si nici o abtinere.
Consilierii validati au jurat apoi cu mana pe Biblie ca vor face tot ce le sta in puteri sa aduca ploiestenilor bunastarea.
Primarul nou ales al Ploiestiului, candidat din partea USL,Iulian Badescu a depus la randul sau juramantul cu ocazia investirii in functie, jurand tot cu mana pe Biblie ca „vom apara impreuna pacea in orasul nostru”.
Au mai luat cuvantul Mircea Cosma, presedintele reales al Consiliului Judetean Prahova,care a tinut sa-l felicite pe noul primar Iulian Badescu pentru investire si i-a cerut sa nu mai tolereze ca deasupra capetelor statuilor celebritatilor ploiestene sa atarne bannere publicitare. De asemenea si-a exprimat dorinta ca „pana in 2016, judetul Prahova sa devina prima unitate administrativ-teritoriala care se ridica la standarde medii de dezvoltare europeana”
„Mi-am facut datoria politica!” a spus si Mircea Ionescu Quintus,presedintele onorific al Partidului National Liberal. „A trebuit sa aleg intre o persoana din zona mea politica si o alta pe care o cunosteam.”
„Romania  pierde azi un senator, dar Ploiestiul castiga un primar capabil si ambitios” considera  senatorul PSD, Daniel Savu, referitor la tanarul primar ploiestean.
Vizibil emotionat de caldura cu care este inconjurat , de numarul foarte mare de simpatizanti din sfera politica dar si de numarul foarte mare de jurnalisti prezenti la eveniment, primarul Ploiestiului Iulian Badescu-el insusi fost jurnalist- a multumit tuturor. A ciocnit un pahar de sampanie  si a facut fotografii cu toti cei care au dorit sa pastreze acest moment in amintire.

Cristian Marin

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.