IA, sărbătorită la Târgul de Bunătăți și Dichisuri de la Sinaia!

IA, sărbătorită la Târgul de Bunătăți și Dichisuri de la Sinaia!

ieDe la un târg cu produse tradiționale românești nu putea lipsi, pe 24 iunie, „piesa de rezistență“: IA. Ca să determine cât mai multe persoane să poarte cămașa populară, chiar de ziua ei, organizatoarele Târgului de Bunătăți și Dichisuri le propun tuturor celor care iubesc costumul popular românesc ca, în weekend-ul 24-26 iunie, să nu ezite să-l poarte. Cei care nu au în garderobă nicio componentă a portului tradițional pot veni la Sinaia, acolo unde este organizat, aproape săptămânal, târgul amintit, și de unde, cu siguranță, își vor putea achiziționa cel puțin o ie.

„Pentru că pe 24 iunie toată lumea ar trebui sa se îmbrace în ii, ne gândim că ar fi frumos să expunem în târg cât mai multe ii din colecții personale. Dacă dețineti așa ceva și vreți să le expuneți și, bineînțeles, să și vindeți, vă așteptăm cu drag. Trebuie doar să vă anunțați intentiile!“, au precizat organizatoarele Vera Constantinescu și Gabriela Anghel, pe pagina de Facebook a Târgului de Bunătăți și Dichisuri.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită, începând cu anul 2013, la 24 iunie, odată cu sărbătoarea de Sânziene.Tarabele cu produse românești fie alimentare, fie decorațiuni, articole vestimentare sau bijuterii hand-made sunt amplasate aproape weekend de weekend la intrarea în Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia. La fiecare ediție, meșterii populari organizează și ateliere pentru copii, în cadrul cărora îi învață pe cei mici câteva dintre tehnicile practicilor tradiționale românești.

Liliana Maxim

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.