Green for Sport, Geeen for Europe la Valea Doftanei

Green for Sport, Geeen for Europe la Valea Doftanei
Asociaţia de tineret Together România organizează în comuna Valea Doftanei, la Pensiunea Louissiana, în perioada 6 – 14 Septembrie 2013, proiectul european multilateral “Green for Sport, Geeen for Europe!”. Obiectivele principale ale manifestării sunt: dezvoltarea personalã a tinerilor prin educaţie non-formalã, promovarea unui stil de viata sănătos prin mişcare, dezvoltarea creativităţii şi conştientizarea identităţii lor europene.
In proiect sunt implicaţi 20 de tineri participanţi si lideri din 5 tari: Cehia, Italia, Lituania, România si Turcia. In cadrul activităţilor de proiect, tinerii participanţi învaţă importanta unei vieţi sănătoase prin mişcare si prin participare activa, pun in practica cunoştinţele si abilităţile dobândite iar la final vor realiza un specatcol de muzica si dans. Spectacolul care poarta numele proiectului va avea loc vineri, 13 Septembrie 2013 pe scena din curtea gradinitei din Traisteni, incepand cu orele 18:00.
            Pentru stimularea creativităţii, a participării active si a iniţiativei de mişcare si promovarea educaţiei prin sport, cei 25 de participanţi la eveniment vor desfăşura împreună activităţi specifice de educaţie non-formalã: ateliere de creaţie şi de lucru, evenimente sportive si de voluntariat alături de tinerii din comuna, jocuri de grup, întâlniri cu autorităţile locale, seri culturale cu specific naţional pentru fiecare ţarã participantã în parte, descoperirea patrimoniului local si regional prin activităţi specifice (Festivalul Cascavelei, excursii), activitati de ecologizare, etc.
            Asociaţia Together România este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit si are statutul legal al unei asociaţii cu activităţi in domeniul artei, educaţiei, culturii, protecţiei mediului, sportului si social pentru tineret. A fost înfiinţata in septembrie 2005 de câţiva tineri pasionaţi, cu experienţa in programe de tineret naţionale si internaţionale, cu scopul creerii unui mediu optim liberei dezvoltări a personalităţii tânărului roman. Toate acestea pentru a-l integra intr-o societate cu valori diluate si pentru a-l dezvolta din punct de vedere cultural, social, civic si intelectual. Asociaţia Together România are de asemenea ca scop promovarea tolerantei, a comunicării si a cooperării dintre generaţii si culturi diferite.
            Proiectul este finanţat de Comisia Europeanã prin Programul ‘Tineret în Acţiune’ – acţiunea ‘Tineri pentru Europa’, sub-acţiunea ‘Schimburi de Tineri’. Aceasta comunicare reflectã numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabilă de utilizarea informaţiilor conţinute de aceastã comunicare.
Pentru mai multe detalii va stam la dispozitie!
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.