Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială îi recompensează pe cei mai buni și implicați reprezentanți din domeniu!

Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială îi recompensează pe cei mai buni și implicați reprezentanți din domeniu!

Despre asistența socială din România s-au scris multe și s-au vorbit și mai multe. La capitolul fapte, însă, lucrurile s-au mișcat destul de greoi, cu fonduri puține, cu numai o mână de oameni dornici de a se implica în a-i ajuta pe cei din jur, beneficiind de salarii și condiții de muncă cu mult sub cele din țările europene.

Înverșunarea acestor persoane care s-au ambiționat să rămână într-un domeniu atât de necesar României, dar superficial tratat de către autorități, a făcut, totuși, ca asistența socială să iasă de sub copertina problemelor și să înceapă să semene cu sistemele din țările europene. Lucrurile se mișcă în continuare greu, dar sigur. Și totul datorită mobilizării umane, a celor care au înțeles că un copil abandonat de familie nu trebuie să fie părăsit și de către societate, la fel și un bătrân rămas singur, așa cum o persoană cu handicap sau un consumator de stupefiante sau un fost deținut nu trebuie să fie tratat cu milă, respectiv dispreț. Au nevoie de mult mai mult: un cadru propice (re)integrării sociale, dar și de o mână de ajutor care să-i îndrume spre calea salvatoare.

Acestor oameni merită să le mulțumim pentru marele merit de a reda societății oameni sănătoși. Poate că nu reușesc întotdeauna, dar fiecare caz rezolvat înseamnă un om renăscut. Cât despre munca depusă de către asistenții sociali…este una a sufletului, una slab valorificată de către autorități și una către care tinerii cu greu se îndreaptă. Un capitol despre care vom mai discuta cu alte ocazii.

Acum însă este momentul lor, cel în care își culeg laurii muncii lor. Pe data de 21 martie, se va ridica, la București, cortina celei de-a IV-a ediții a „Galei Naționale a Excelenței în Asistența Socială”, eveniment organizat de către Colegiul Național al Asistenților Sociali ce îşi propune să promoveze performanţa în domeniul social. Sunt așteptate aproape 800 de persoane din toată țara, iar amfitrionul galei va fi Andreea Marin.

Până la începutul lunii februarie au avut loc înscrierile și nominalizările în cadrul categoriilor de concurs, iar până pe 27 februarie se desfășoară votul online, urmând ca în perioada 28 februarie – 13 martie să aibă loc jurizarea celor mai buni dintre cei buni.

Lista premiilor Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială 2017 este:

 • Premiul asistentul social al anului;
 • Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului;
 • Asistentul social din domeniul persoanelor cu dizabilităţi;
 • Asistentul social din domeniul sănătate / servicii medicale;
 • Asistentul social din domeniul reintegrării sociale a persoanei private de libertate;
 • Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost;
 • Asistentul social din domeniul persoanelor vârstnice şi îngrijrii la domiciliu;
 • Asistentul social din domeniul combaterii discriminării/ minorităţi;
 • Asistentul social din domeniul incluziunii sociale / economie socială;
 • Asistentul social din domeniul asistenţei sociale comunitare;
 • Asistentul social din domeniul prevenirii / reducerii riscurilor asociate infecţiei cu HIV, consumului de droguri şi exploatării sexuale;
 • Premiul pentru jurnalism;
 • Premiul politicianul anului;
 • Premiul instituţia anului;
 • Premiul personalitatea anului în promovarea educaţiei şi formării în asistenţa socială;
 • Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social;
 • Premiul pentru întreaga carieră în promovarea asistenţei sociale;
 • Premiul pentru cea mai activă sucursală a CNASR.

Prahova se numără și, în acest an, printre județele foarte active în domeniul asistenței sociale, iar în categoriile de concurs se regăsesc, de altfel, înscriși și/sau nominalizați un număr mare de reprezentanți care s-au implicat în tot ceea ce presupune acest domeniu.

Unul dintre nominalizații Galei este Dumitru Alexe (foto), președintele Sucursalei Prahova al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România, pe care-l regăsim ca categoria  „Premiul pentru întreaga carieră în asistență socială”.

„Am încercat și, credem noi, am și reușit ca în anul 2016 Sucursala Prahova a Colegiului Național al Asistenților Sociali să fie una dintre cele mai active sucursale“, a declarat Dumitru Alexe, cel pe care-l puteți vota, accesând http://poll.cnasr.ro/poll/18g

Pe site-ul http://poll.cnasr.ro/ aveți acces și la celelalte categorii, unde vă puteți vota favoritul.

Este momentul din an când puteți mulțumi asistentului social!  

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.