8 ore peste program – a doua editie la Ploiesti

8 ore peste program – a doua editie la Ploiesti

Fundația Comunitară Prahova lansează un apel de proiecte pentru organizațiile non-profit din Prahova care au nevoie de voluntari locali, profesioniști din diferite domenii. Aceștia vor rezolva o problemă a organizației într-un timp de 8 ore de lucru peste program. Apelul de proiecte are loc în perioada 10 februarie 2017 – 5 martie 2017. Selecția organizațiilor va fi făcută de un juriu independent, iar cele 5 organizații câștigătoare vor fi anunțate în data de 13 martie.

Asociațiile prahovene ce doresc să aplice trebuie să completeze acest formular http://bit.ly/1ntp6aF.

„8 hours overtime for a good cause” este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor și ceea ce au mai de valoare – experiența profesională. Echipele de voluntari pot fi specialiști în  marketing, comunicare, vânzări, juridic, IT sau management.

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam. Iar de atunci numeroase orașe s-au alătura acestei mișcări de voluntariat, toate evenimentele defășurându-se în aceeași în același interval orar.

Evenimentul, aflat la a doua ediție în Ploiești, are loc pe data de 31 martie 2017, timp de 8 ore peste program, în intervalul orar 19.00 – 03.00 și este găzduit de Anticaffe New Experience.

Fundația Comunitară Prahova s-a alăturat mișcării internaționale „8 ore peste program pentru o cauză bună” din dorința de a promova și valorifica voluntariatul profesionist. Aducem împreună experții din comunitatea noastră în beneficiul ONG-urile locale, oferim ploieștenilor o seară de lucru atipică, stăm peste program, pentru a face lumea din jurul nostru mai frumoasă.

În Ploiești, evenimentul s-a desfășurat pentru prima dată în anul 2015 și a adunat 3 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 3 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 300 de ore, adică 7 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă.

Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good cause:http://www.ploiesti.8-i.ro/

Fundaţia Comunitare Prahova unește cauzele care contează cu oamenii cărora le pasă din dorința de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor judeţului Prahova. Fundaţia dezvoltă proiecte  pentru implicarea prahovenilor în dezvoltare a comunităţii şi valorificarea resurselor (financiare, de expertiză, de timp etc.). Fundaţia Comunitară Prahova  s-a înfiinţat în 2013 şi este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte unsprezece fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitați: www.fundatiacomunitaraprahova.ro.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactați:

Bianca Dăniță

bianca@fundatiacomunitaraprahova.ro

0736351513

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.